dimecres, de juliol 18, 2007

PERSONATGES: FELIX SOBRADO

M'agràdaria que moltes persones fosin com en Fèlix. Gallec, de Pontevedra.. Va venir de petit a Terrassa. De jove treballà com aprenent al Bar-Resturant SPORT del carrer Sant Pere, mes amunt de la casa pairal Freixa Vancells.
S'ha integrat totament. Podria ser mès català que gallec. Bona persona i treballador.
Cuan anavem a fer el vermut amb l'avi Alfonso, li servia el Picón i a mi em donava, d'amagat, unes aulives. Es va anar fent i S'establí a Ca l'Emilia del Raval de Montserrat. Allá podreu fer el Cubert diari. Si us fixeu be,la caligrafia de la CARTA l`escriu a mà cada dia per ell.
Destaco el seu bacallà i el fricandó (cuasi tan bo com el del Tito). També a festes principals la seva dona, fa els autentics CANALONS i el plat típic de Terrassa: LA TARREGADA (a mi que se la foti un altre). President de l'Associació del Laringectomitzats de Terrassa i Comarca. També és soci del Terrassa de Futbol (et Tito va amb els seus tituls al camp).
Sempre fem broma i riem lo que podem. l'empleat principal té el Manel, que normalment es despista, però es molt feiner.
Recomano anar fer el cobert.

14 comentaris:

  1. Algú pot dir qui son els altres dos que hi han a la foto.

    ResponElimina
  2. segur que les esstovalles i tovallons son de paper i el vi te l'has de prendre amb gasosa.

    ResponElimina
  3. Les estovallas son com han de ser, de roba a cuadrets blancs i verds. Tot bon vi de cobert, que es preciï una miqueta, s'ha de pendre amb graciosa. Si tens el paladar fi i vols un altre vi, tens de fer LA CARTA o be pagar el Suplement.

    ResponElimina
  4. Fontxu aquest un dels millors
    articles teus despres del
    montroi massana.
    Explica algun cop que son les TARREGADES que en sabia pas res.

    Una abraçada. kiku.

    ResponElimina
  5. gràcies per la informació, la delita i la titi hi aniran al fer el menus......sap algu si es pot fumar?
    per cert aixo de les tarregades crec que no es el dinar tipic de terrassa amb sang i coses rares? uix no m agrae gens.....

    ResponElimina
  6. El Bacalla millor que el del Tito
    na na na na.......

    ResponElimina
  7. La Terragada:
    Plat típic de Terrassa, que no trobo ni a linternet.
    Plat compost de sang (coagulada en tacos) i perdiu (no la de plumes, si no els pulmons de xai). S'admeten també troços d'altres menuts del bestià.
    Es normal, trovar-hi cigrons i una miqueta de verdureta, per fer anar avall.
    Cuan tingui la recepta original la penjarem.

    ResponElimina
  8. LA TARREGADA, PA ELLOS!!!!!

    ResponElimina
  9. ....llons la Tarregada!!!, les ganes que m'han vingut de "Tarregar" (tu ja m'enténs) només de legir-ho!

    ResponElimina
  10. Jo tinc la recepte d'un llibret que es diu Gastronomia de Terrassa publicat per L'Axuntament del Raval.Fonxo i manca l'all-i-oli pel demunt

    ResponElimina
  11. Ramiru penjala cuan la tinguis. Per cert, el Fèlix de Ca l'Emília em donarà la recepte.Diu que a la chent li agrada molt, Es tan gustosa. El tiet Oriol, que s'ho fotia tot i mes, la trobava bonísima.

    ResponElimina
  12. Encara dingú ha dit els noms dels dos que estan amb el Tito i el Fèlix....

    ResponElimina
  13. nois qui son els que estan al costat del tio uan

    ResponElimina
  14. El de la dreta de la fotografia es l'Adrian, un dels tres germans propietaris del negoci de reparació de sabates al Raval de Montserrat, al costat de l'antiga seu del Tarrassa Informacíón, avui diari de Terrassa. El negoci es va tancar per jubilació dels germans fa quatre o cinc anys i el local, de propietat, està en venda. Sevillà, molt treballador, simpàtic i fumador empedreït. Tot un personatge. Ara es dedica a passejar i fer-la petar.

    ResponElimina