Ramon:Vaig enviarte una adressa perque el posesis com a link a la pagina dels freixa d'un blog prou interesant.kollonades.blogspot.com si mires per Google no mes posan collonades ja surt aquest blog ramir
PUTRUC: (del llatí: poutrus- poutrosis). Etimològicament paraula dels xipotils de Cal Freixa Vancells als Xalets de Can Torrella. Diuen d'un embotit amb pell de porc farcit de carn, sang, orella, morro, llengua, cansalada (perque ho entengui el personal, com una buti negre) que es menjava als Xipotils. La seva mesura, longitut i amplària depènia de lo gruixut que era...el budell. Els més preciats eran els de Cal Vivet del carrer Sant Joan de Matadepera, avui extingit.
DENGA: (del Belga: abreviat en les primeres lletres de les seguents paraules: demarrage en noudrire gagnerons autentiques). Etimològicament, galeteta que feien a Cal Porquet a Sabadell, amb farina, sucre, mantega i llar, semblant a una teula de Santa Coloma de Farners, però més flonge i grossa, que en els Xipotils de Cal Freixa Vancells, compraven de postre al Forn de Cal Pi del Carrerr Sant Joan de Matadepera.
LLONS QUIN MERDER. AQUEST ES EL RECÒ DELS "VINTONICS"
ResponEliminaMes habiat dels torrats
ResponEliminaramir
Ramon:Vaig enviarte una adressa perque el posesis com a link a la pagina dels freixa d'un blog prou interesant.kollonades.blogspot.com
ResponEliminasi mires per Google no mes posan collonades ja surt aquest blog
ramir
Que no hi havia Putruc??????
ResponEliminaQue dimonis és el putruc
ResponEliminacollors! pobre Pou i pobre Fullardu!
ResponEliminaI les Dengas ? Q no nhi habia?
ResponEliminaanomim dijo... no puc creure que no sàpigues què és el putruc. neng un classic en la kultura kulinaria...
ResponEliminaveig que encara us dura la resaca del xipotil. Parleu cada vegada més extrany.
ResponEliminaPer cert que es el putruc???
Veig que tothom parla del putruc però dingu em diu que collons és. Es que tinc curiositat.Mercè Abad
ResponEliminaEL PUTRUC , EM SEMBLA K ES LA BUTIFARRA CUITA GRUIXUDA .
ResponEliminaPUTRUC: (del llatí: poutrus- poutrosis). Etimològicament paraula dels xipotils de Cal Freixa Vancells als Xalets de Can Torrella. Diuen d'un embotit amb pell de porc farcit de carn, sang, orella, morro, llengua, cansalada (perque ho entengui el personal, com una buti negre) que es menjava als Xipotils. La seva mesura, longitut i amplària depènia de lo gruixut que era...el budell. Els més preciats eran els de Cal Vivet del carrer Sant Joan de Matadepera, avui extingit.
ResponEliminaI les Denges?
ResponEliminaDENGA: (del Belga: abreviat en les primeres lletres de les seguents paraules: demarrage en noudrire gagnerons autentiques). Etimològicament, galeteta que feien a Cal Porquet a Sabadell, amb farina, sucre, mantega i llar, semblant a una teula de Santa Coloma de Farners, però més flonge i grossa, que en els Xipotils de Cal Freixa Vancells, compraven de postre al Forn de Cal Pi del Carrerr Sant Joan de Matadepera.
ResponEliminaMoltes gràcies per la definició, ara ja m'ha quedat clar, anònim! Mercè Abad.
ResponEliminaA veure si despertem
ResponEliminaTu i quin carrer de Sabadei estar?
ResponEliminaA la Rambla de Sabadell, casi cantonada amb Alemanya!!!
ResponEliminaNi dengues ni putrucs el que hi havia eren "guardia civils"
ResponEliminaJ.A.F.