Ramon:Vaig enviarte una adressa perque el posesis com a link a la pagina dels freixa d'un blog prou interesant.kollonades.blogspot.com si mires per Google no mes posan collonades ja surt aquest blog ramir
PUTRUC: (del llatí: poutrus- poutrosis). Etimològicament paraula dels xipotils de Cal Freixa Vancells als Xalets de Can Torrella. Diuen d'un embotit amb pell de porc farcit de carn, sang, orella, morro, llengua, cansalada (perque ho entengui el personal, com una buti negre) que es menjava als Xipotils. La seva mesura, longitut i amplària depènia de lo gruixut que era...el budell. Els més preciats eran els de Cal Vivet del carrer Sant Joan de Matadepera, avui extingit.
DENGA: (del Belga: abreviat en les primeres lletres de les seguents paraules: demarrage en noudrire gagnerons autentiques). Etimològicament, galeteta que feien a Cal Porquet a Sabadell, amb farina, sucre, mantega i llar, semblant a una teula de Santa Coloma de Farners, però més flonge i grossa, que en els Xipotils de Cal Freixa Vancells, compraven de postre al Forn de Cal Pi del Carrerr Sant Joan de Matadepera.
19 comentaris:
LLONS QUIN MERDER. AQUEST ES EL RECÒ DELS "VINTONICS"
Mes habiat dels torrats
ramir
Ramon:Vaig enviarte una adressa perque el posesis com a link a la pagina dels freixa d'un blog prou interesant.kollonades.blogspot.com
si mires per Google no mes posan collonades ja surt aquest blog
ramir
Que no hi havia Putruc??????
Que dimonis és el putruc
collors! pobre Pou i pobre Fullardu!
I les Dengas ? Q no nhi habia?
anomim dijo... no puc creure que no sàpigues què és el putruc. neng un classic en la kultura kulinaria...
veig que encara us dura la resaca del xipotil. Parleu cada vegada més extrany.
Per cert que es el putruc???
Veig que tothom parla del putruc però dingu em diu que collons és. Es que tinc curiositat.Mercè Abad
EL PUTRUC , EM SEMBLA K ES LA BUTIFARRA CUITA GRUIXUDA .
PUTRUC: (del llatí: poutrus- poutrosis). Etimològicament paraula dels xipotils de Cal Freixa Vancells als Xalets de Can Torrella. Diuen d'un embotit amb pell de porc farcit de carn, sang, orella, morro, llengua, cansalada (perque ho entengui el personal, com una buti negre) que es menjava als Xipotils. La seva mesura, longitut i amplària depènia de lo gruixut que era...el budell. Els més preciats eran els de Cal Vivet del carrer Sant Joan de Matadepera, avui extingit.
I les Denges?
DENGA: (del Belga: abreviat en les primeres lletres de les seguents paraules: demarrage en noudrire gagnerons autentiques). Etimològicament, galeteta que feien a Cal Porquet a Sabadell, amb farina, sucre, mantega i llar, semblant a una teula de Santa Coloma de Farners, però més flonge i grossa, que en els Xipotils de Cal Freixa Vancells, compraven de postre al Forn de Cal Pi del Carrerr Sant Joan de Matadepera.
Moltes gràcies per la definició, ara ja m'ha quedat clar, anònim! Mercè Abad.
A veure si despertem
Tu i quin carrer de Sabadei estar?
A la Rambla de Sabadell, casi cantonada amb Alemanya!!!
Ni dengues ni putrucs el que hi havia eren "guardia civils"
J.A.F.
Publica un comentari a l'entrada