dilluns, de març 31, 2008

LA PESOLADA

Nois/ies: Heus aquí LA PESOLADA.
Lloc: Rusturán EL TALLER, CALDETES o bé Caldes d'Estrac. (Recomenat per la Judith Gironés de les Llagostes i llamantols d'Arenys)
Els pesols: Dolços com la mel, tendres que s'et desfeien a la boca. A mi no m'agrada molt la buti negra, però está tallada petiteta i passa. Mida correcte.
El bacallá amb samfaina: Collons, recollons i més. Un bon trós de morro. Cuit al punt, les lámines...una meravella. La verdura impecable, feia temps que no probava una samfaina tan bona, desde que la meva avia ens va deixar.
Els callos: A mí em fan basarda. No els retrato, però l'Anna va dir que eran esplèndits.
El flam d'ou: Sí, senyor. Mida mitjana-grossa. No massa dolç, amb un toc a vainilla. Duret, amb foradets, fresquet. Més collons pel flam.
La coca de Llavaneres: Cruixent per fora, l'únic però, m'agrada amb una mica més de crema. Escasa.
Vi negre de bota del Priorat: Servit fred amb ampolla cuadrada de wisky. Com el que em porta el Mañà. Això és vi.
Graciosa: Una mica, per no beure tan vi.
Café: Fort, curt i bó. Amb sacarina, no fòs que...
Xupito: De Limoncel.lo. Poc fred. Vaig demanar un glaçó.
PREU: Correcte per la calitat i cantitat. 35 eurets per cap.
Personal: L'amo, en Francesc, amable, servicial i rápid de reflexes. El noi que ens va servir, sense presses, però sense pauses, mol atent a tot, és de Canet, ens va indicar que podiem anar a veure el Barça al Casal d'avis de la Caixa Laietana. Quina desgràcia de partit.
Anécdota: Després de la derrota, per treure el ventre de penes, vam tornar a anar a sopar. Carai quines filaires, peu de porc i pollastre a la brassa ens vam clavar. I això que estic de régim!!!!

divendres, de març 28, 2008

dimecres, de març 26, 2008

EL XAVI PREMIAT

AQUESTA FOTO A SIGUT EL PRIMER PREMI DE UN CONCURS DE FOTOS A ASTURIAS. EL GRANUJA JA A GUANYAT LA PRIMERA CARRERA DE PAPER DE FOTO. FELIÇITATS

MARIONA I ALEX`S MOLTES FELIÇITATS

Entre avui 26 i dema 27 tenim un futimerde de Sants i Cumplenys. la Mariona de cal Gòmez Abad cumple i sant dels Alexs, el Alex Freixa S i Alex Valls B. Be a tots moltes Feliçitats i per molts anys !!!!!!!

dimarts, de març 25, 2008

EL 23 va ser els ORIOLS DAY


GLORIA I ELS ORIOLS



Al Oriol al cel sigui, el Ori que es casa al Agost, L`Uri el millor xuador del Atletic. Altres Oris i Uris. Ademes al ser Diumengue de pascua el Sant de la Gloria Sureda i Sanfeliu. Ma que ja gent a la familia per el dia 23.
A tots moltes feliçitats.!!!!!!!

diumenge, de març 23, 2008

Per la ruta de Mosen Cinto

Vaia excursió a FOLGUEROLES poble ňn va nčixer MOSEN CINTO VERDAGUER. Visita al Museu, les alçines sureres, l'ermita d'AMUNT, vistes impresionants dels ENCANTATS i el PUIGMAL. Desprčs a fer el CUBERT per 15 euros a CA LA MANYANA de SANT JULIÁ DE VILLATORTA. No us ho perde.ho, recomenat total. Café i xarrupet d'Aiguanaf a la reixa del resturant per paďr. Pasejada per VIC i compra d'embotits i altres delícies, no fós cas que després del dejuni i abstinčncia de demŕ poguesin patir gana. Si voleu veure als Freixa, Miralda i Escudé i els retratos impresionants www.dichis.com/fotos/fontxo .
LA ALTRE VERSIO DIU:
El dijous Sant Fontxo-Anna,Ramir-Marta,i el Titovaremm enfilar cap el Eix, fins a Fulgaroles,a fer una mica de Ruta de Mosen Cinto,perono la varem fer tota perque s'ecapava la gana.Dinar: A Sant Julia de Vilatorta a Cala Manyana restaurantpero que molt correcte 15 €bros per nas 1º platbufette obert Croquetes exelents,Bunyols vacallacarpaccio vedella,canalons amb pala,esqueixada,cigrons amb bacalla i no va dir res,una amanida de porros de no fumar-los salmo fumat,pernil,putruc,i bisbeI de 2ºn mero ben cuinat postre cafe i cagar a la viaVarem fer una mica de repos al salo dels fumadors.Tornarem¡¡¡¡¡¡¡¡¡

AVUI MONA I CAREMELLES

Apa nengs avui tots a busca la mona i a canta caremelles que es Pascua.
Les caremelles són cants alegres, que escampen la joia de la resurrecció per tots els carrers i places del nostre poble.
Avans nois i noies amunt del camio de la IPSA anavan per tots els carrers amb barretina cantan per tot Terrassa les Caremelles.
Algu sap si encara es cantan?

la bandera de CATALUNYA a Bolivia

Avui ha estat un gran dia per primera vegada a Bolívia m'he trobat la bandera de Catalunya, enorme al costat de la bandera d'Europa, França, Bolívia i la verd i blanca de la regio on estic Santa Cruz de la Sierra.
La cutrabarrada estava en la hisenda hotel d'un catala en un poble que es diu Bonavista, on té un Hotel Granja amb cocodrils, cavalls, óssos formiguers i un paratge espectacular. Envio la foto i el dibuix del plànol.
Per a veure'l millor pudeu fer clic sobre les fotos. Si algu vol mes informacio de aquets lloc catala a Bolivia es la web http://www.santamaria.com.bo/
Per cert la habitacio per nit, cavall, esmorçar y pesca, no mes 15€ dia.

divendres, de març 21, 2008

dijous Sant els armats al carrer

Els armats de Terrassa l^any 1967
El dijous Sant és el dia de la Setmana Santa. Que commemora l'últim sopar de Crist amb els seus deixebles, abans de ser traït per Judes i crucificat. Aquest dia és el dia de la fraternitat, ja que Jesús en el darrer sopar va rentar els peus als deixebles, es va fer servidor dels altres. Tambe es el dia de la institucio de la Eucaristia i es prega per els preberes.
El Dijous Sant era dia de silenci, a Terrassa es cel·lebren le processo del silenci, on s'escenifiquen la captura, la crucifixió, l'agonia i mort de Crist. Els Armats obrien el desfile i es sentia una canterella que deia #germans per la mort de Deu cada almonia que doneu curante dies de perdo# i sonaba el timbal fen porrom porrom, mentre els armats arrastraban els peus.

dimecres, de març 19, 2008

PEPES PEPITAS JOSEPS I AL TECO

Sant Josep el Carpinter pare del nen Jesus. Dia del Pare Feliçitats a tots els que son Pares i al Josep de la Ipsa, al Josep de Sabadell, al Pepe Abad D. Al pep de cal filaprim. Al Pepe de cal Ballbe, "ar Jose". A tots el Pepes y Pepitas, i Pepas i al Teco que es el seu CUMPLEANYS.
Moltes felicitats a Tots i TECO per molts anys !!!!!!

dimarts, de març 18, 2008

NANO PER MOLTS ANYS

AVUI ES EL CUMPLE DEL NANO M
CASAT AMB L`ANNA F.A.
PER MOLTS ANYS.
I VISCA EL ESPANYOL !!!!!! (no mes per avui)
APA QUE ET TAPIN.

dilluns, de març 17, 2008

ALA MES CUMPLES RAMIR I JOSEP






AVUI MES CUMPLES I LA SETMANA VE PLENA.
EL JOSEP HAN FA 51 I EL RAMIR 61.
ALS DOS MOLTES FELIÇITATS.
APA QUELS TAPIN. BRINDIS DE DUBOIS I GARRAPIÑADA
ultimes news: El RAMIR ja se'ns ha jubilat. Desprès de casi 50 anys treballant en el món del tèxtil!! Qui el vulgui treure a dal volt ja se'l pot endur!!

LAIVETTE DEBUTA AL TIATRA

EL DIA 4 D’ABRIL (DIVENDRES)
LA IVETTE F M DEBUTA AL TEATRE DEL CENTRE
CÍVIC DE CAN FELIPA (POBLE NOU-BARCELONA)
A LES 21H30.
ESTEU CONVIDATS
TOTS AQUELLS QUI US VINGUI DE GUST!
L’ENTRADA NO SÉ QUANT COSTA
PERÒ NO SERÀ MASSA CARA, EM SEMBLA…

L’adreça del teatre és la següent:
Centre Cívic de Can Felipa (Poblenou)
C/Pallars núm. 277
Qui vingui amb metro agafeu la línia 4 (groga) i baixeu a Poblenou!
Bé, us espero!
Una abraçada i un petonàs! Ivette

diumenge, de març 16, 2008

LA PANA DE CAL JUSTET

Diumenge al matí. Recollida del Tito Juan a la Plaça del Progrés. Fem gasolina al Meroil, la nostra feina perque entri. Al cap d'un tratet el motor comença a fer perla. BURRU...! BURRU...!!! MÉS QUE BURRU...!!! En comptes de posar gasolina i has posat gas-oil !!!. Grua i amb taxi cap al Polo. Fontxo, ets de Cal Justet....

dissabte, de març 15, 2008

SUPER GOL DEL GUGGU

Si fas click en aquest link podras veure
el ressum del ultim partit del Santi a Holanda
com sempre un nou super Gol
dedicat a la Carmeta avui dia del seu 25+25 http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-360170/
Tambe es pot veure fen click sobre la afoto

divendres, de març 14, 2008

la menchu en fa dos vegades 25

Avui disapte 15 de març de 2008
Aqui la tenan la mes guapa de la familia en fa dos de 25.
Qui u anava a dir.
Pero si sembla que encarà en tingui "t3ntat3s".
Moltisimas feliçitats Carmeta !!!
Per molts anys !!!!!
I ara a conta capa enrredera.

UN CLÀSSIC

A veure qui es capaç d'endevinar qui es el del retratu???????
Es de Terrassa un clàssic!!!!!!!!!
La foto l'ha fet el Jordi abad amb el móvil.

dijous, de març 13, 2008

AVUI SANT DEL RAMIR

De SANT sant res de res
pero Avui es el mes SANT
EL MILLOR dels millors El Ramir
Moltes feliçitats i chupetin de Dubois !!!!!!!!

DISAPTE EL DAMATI

Em sembla que molts del Freixa ens agrada anar a donar el vol. Podeu veure Terrassa, un dissapte al matí: l'ambient de les parades de la plaça (Mercat de la Independència), L'Ajuntament, La Plaça Vella (Jazz inclós), personatges, l'esmorçar de forquilla a Ca l'Emilia (quin senglar!!!), edificis, Freixas (Ramir, Willow, Jesús, Ivet, etc...). Anar a www.dichis.com/fotos/fontxo (recordeu que podeu clickar a la flexeta de "ver imagenes" ón surt 6, i posar "todas". Si voleu veure una foto ampliada, clikeu sobre la mateixa)

EL DIUMENGE JA ES RAMS



El diumenge de Rams es commemora l'entrada de Crist a Jerusalem amb un acte principal com és la benedicció dels rams, d'olivera o de llorer, les palmes i els palmons. Les parroquias fan processo i els bastoners ballan, foto del any 1925 a la Plaça Vella
Era costum guarnir les palmes i palmons amb rosaris i figuretes fetes de sucre i altres llaminadures que li deian Girnaldas.
A aquest acte, calia anar-hi ben mudat, i estrenar roba aquest dia ha estat una tradició ben vigent fins fa uns anys.

dimecres, de març 12, 2008

el CUMPLE DE LA SUSSI

La Sussi
Freixa Matalonga de la Fuente Vieja
va neixer un dia 10 com avui per aixo es una nena 10
Moltes felçitats!!!!
per molts anys !!!!!
nena envia una afoto al block
es nota que es voste del BARÇA

dilluns, de març 10, 2008

PARTIT DEL SANTI A HOLANDA

Si vols veure el ressum del ultim partit del Gugu a les Holandes fes click sobre la foto o el link. Veureu un Golazo del Santi al estil Maradona desde el mig del camp es pisxa un i altre i barraca.

dissabte, de març 08, 2008

JA TENIM DIA I HORA PER LA BOA DEL ORI y L`ANGELA

Si Deu vol i si les autoritats civils i eclesiàstiques volen, tenim ja un lloc i una data per la boda: el dissabte 9 d'agost a Santo Domingo.
La celebració es farà a l'esglesia de Na Sra de Altagracia de la zona colonial de Santo Domingo (1ª esglesia i de més antigua construcció d'America i del nou mon) el dissabte 9 a les 18:30 celebrada per Don Jose Luis, el capellà de tota la vida de la familia de l'Angela.
Tot seguit ho celebrarem fins a les petites al Hotel Francés Sofitel que està just davant de l'esglesia.
http://www.turismosantodomingo.com/zona-colonial.html

ANIVERSARI DEL FONTXO I L`ANNA

Tal dia com avui el Fontxo i Ana varen anar juns al altar.
Moltes Feliçitats que significa molte fidalitat.
Enorabona parelleta de vuits.

LA QUERALT FA DOS ANYS

El Ton diu que el proper día 08 de març es dir avui , la Queralt fa dos anys, que coseta més guapa no ha parit mare.
Farem una gran cel·lebració als jardins de can urell. La previsió indica fred, per lo tant cal dur anorak, gorro, guants i calçotet de coll alt. Hi haurà cava a temperatura ambient, es a dir, fred!!!!! El lloc concret i l’hora ja ho decidirem sobre la marxa
.

dijous, de març 06, 2008

LA SERIE "El tunel del Tiempo"

Avui portem al block una nova secciò que es dirà "T `enrecordes?" Les coses de la Tele, cromos, joguines, productes......et. La primera es de TV, l` any 1966 la canalla i joven de l `epoca era lo que mirava a la tele.
les croniques diuen aixo:
EL TÚNEL DEL TIEMPO La serie más costosa de la temporada 1966 en la TV norteamericana fue THE TIME TUNNEL, una producción de Irwin Allen, se emitió por vez primera el 6 de septiembre de 1966 a través de la cadena ABC. En España la estrenó la única televisión que teníamos en aquel momento:
TVE, en el año 1966. La serie era en blanco y negro y alcanzó un éxito muy importante en nuestro país, aunque permaneció sólo una temporada en Televisión Española. Sus efectos especiales ganaron un Emmy en 1967. Interesante fue el aspecto que los protagonistas nunca tenían escenas junto al resto del reparto regular. Solo tenían que espetar algún '¡Tony!' o '¡Doug!' de vez en cuando a la vez que pulsaban los botones y rodaban los potenciómetros de los computadores que constituían el decorado principal de la sala, siempre bajo la presión de regresar a los científicos al presente y siempre con alguna explosión (al parecer el Túnel nunca estuvo bien calibrado).
La premisa de la serie era bastante interesante y pronto acaparó la atención de un público mayoritariamente joven que se fascinaba con la idea de Irwin Allen sobre ciencia ficción, los mismos que anteriormente habían seguido VOYAGE TO THE BOTTOM OF THE SEA (Viaje al Fondo del Mar) emitida por TVE una año antes y los que dos año después disfrutarían de otra serie mítica "Los Invasores". La visual del Túnel era lo bastante fascinante como para justificar el interés: el ojo hipnótico que lo representaba fue también un símbolo de los psicodélicos años '60 (aunque la serie no tenía mucho de psicodélico).

dimecres, de març 05, 2008

LA COL.LECCION DE PAELLAS

Aquesta es la icreible col.leccio de paelles del TON
crec que la mes gran es per 50 "minjadors de paella"

dilluns, de març 03, 2008

LA FLAMA DE LA LLENGUA

EL RAMIR ENS COMENTA QUE AL DIUMENGE AVANT PASAT VAREM ESTAR A
MONTSERRAT I CELEBRAVAN LA RENOVACIO DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA. DESDE AQUI DAMANO PERDO A LA LLEGUA CATALANA PER ESCRIURE TAN MALAMENT. El block