dimecres, de novembre 08, 2006

LO JOSEP I LA ROSETE PORTERS DE LA IPSA

Aquest era el tipo de maquines de la IPSA

La IPSA (Industrias del Peinaje Sociedad Anonima), era la fábrica on treballava l`Ori i algu dels seus germans del`Oriol. Estava localitzada a la Plça Salvador Espriu de Terrassa, devant on hi ha el Restaurant Viena, al carrer de l'Unió. La xeméneia que hi ha actualment era la de la fábrica.
Lo Josep, junt amb la Rosete, eran els porters que vivien dintre de la fabrica. Tenien dues filles. La major casada amb el fill de Cal Evaristo, dels cuals va neixer lo Corderet. La petita, Pepita, viu avui en dia a la Avda. Angel Sallent 123, o 111 junt a sa mare la Rosete. Tots eran del Maestrat de Castellò Pais Valencia), de prop Morella.Cuan l'IPSA va ser comprada per lo Sr. Estranjer, la Roseta va dir que l'havia comprat "lo Sr. Francés".

1 comentari:

Anònim ha dit...

la roseta els dissabtes al mati quan encara s'anava al cole, després de plegar anavem a veure el pare, L'obiols i ens feie unes patakes al forn, k encara era de carbó super bones i també ens feia crispetes... i donavem minjar als conillets i a les gallines.... aixo si k era un bon dissabte al mati... i encara és viva i ens recorda a tots....