dijous, de juliol 05, 2007

LA IPSA. "mitga vidadels Freixa"

On hi ha aquest munt de palmeres, amb els gegants, s'aixecà fins als 70, l'antiga fábrica: INDUSTRIAS DEL PEINAJE S.A. Els Gutierrez de Tarazona (Aragòn) i desprès lo Extranjer, foren els socis capitalistes.

Allà hi van treballar molts tiets Freixa: L'Oris, lo Llois, lo TitoJuan, etcc... De encarregats hi havia el Ciscu i el Llorenç. Al batuá el portava el Juanito. Lo Josep i la Rosete eran los porters.


Si us fixeu be en el retratu INTIC , podreu veura, que tot seguit de la Torre del Palu (part detra alta CERCLE GROC) hi han dos naus industrials. Es la I.P.S.A (Industrias del Peinaje S.A., calle Unión ,nº 14 Tarrasa).

A la IPSA D. Ramiro Gutierrez va ampliar el seu negoci.D'òn us penseu que el tiet RAMIRU, es diu RAMIRU. Donç´s de D. RAMIRO, el seu padrí.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramunet, et demano una cosa, sisplou perfavor. Com que no t'envio be els retratus, m'els retalles i el facis mès petits encara. T'ho agrairè molt! donçs encara els veig sense ulleres. M'he comprat unes de noves i les vull estrenar. Per favor, t'ho dic una vegada per totes: Fot'los mès reduits!!!

P.D. Com tots sabeu com és el Ramunet, pude ara! si li portas la contraria, posarà els retratos d'una mida guapa.

Anònim ha dit...

Anónimo, no en tens ni idea de fer retratus. Apuntat a un curset de cal francino!! i no li fotis la culpa a tun germà

Anònim ha dit...

Tu, tesorero... ja saps... a cagar a la via...

Anònim ha dit...

Homeeeeeeeee voleu fer el favort!!!!!!! collons que sou cosins!!! I a la IPSA em sembla, em sembla que mun pare, altrement comegut com Baldiri pel Tesureru, també hi va fer algo!

Anònim ha dit...

neng el blog te guarda una estetica i un dineny si un vol veure els retratus grans es molt facil fa doble click sobre el retratu i sa amplie.
Gracies a tots per les vostres critique per que m `ajudant a millorar
Ramonet

Anònim ha dit...

Els anys quarantala porteraq es deia Roseta i quan anava a comprar ous ho feia de un a un.UNA DOTZENA,DOTZE Viatges.Portava les claus a la pitrera,i treia i posava que era masa. TONF.

Anònim ha dit...

a la ipsa
la rosete mus donae pamboli
amb sucre i "crispetes".
Tiraem pedres a les gallines
i jugaem a les bales.
Jo anava amb un "coll alt blanc"
i tornae a casa negre.
Mus cuidava la Rosete filla que es va casar amb l'Evaristo
(el del supermercat "mierdines").

RAMIR ha dit...

Si que es veritat fen el doble clic-clic es veu mes grosa pero borrosa i tallada

Anònim ha dit...

Kiku, quan arribaem els diumenges a la tarda a la IPSA (k suposo ens hi enviaven perque ens ventilessim una estona, deviem está passedets al pis de Baix Plaça)..., lo Josep sempre era a les calderes i la Rosete mos donae, ous i roses que agafaba d'uns rosers en un pati allargat, per la mare. Tornavem a casa negres, pero recordo lo de les bales dels millors jocs de la meva infancia.

Anònim ha dit...

ua a vist que es maco aquest Records....ua vist quin gran blog q tenim

Anònim ha dit...

La Rosete viu a la Avinguda Angel Sallent 123.
La seua filla es deia Pepite