dimecres, de maig 21, 2008

AVUI ERA EL DIJOUS DE CORPUS

Pel que fa al Corpus, la cosa és clara. L’element de la festa a Terrassa eran les catifes de flors, m`enrecordo que a la IPSA al carrer de l`Unio en feiem una molt bonica. Aquesta classe de guarniments, que encara es fan a mollts indrets de pobles de Catalunya es preparen excel·lentment el lloc de pas del Cos de Crist, màxim exponent d’una desfilada processonal.
El fet era fer la catifa“per homenatjar el Santíssim” tambe era costum la presència dels nens que durant el curs han fet la primera comunió ... I tot ha de ser així per a quedar-nos amb l’essència de la diada: fer la veneració solemne i pública de l'Eucaristia.

Una altre costum era fer balla l`ou a Barcelona capital.
Costum propi de la festivitat de Corpus Christi. Es tracta de fer ballar un ou buit damunt un brollador d'aigua d'una font, la peanya de la qual ha estat guarnida amb abundants flors i plantes. Representa una imatge per recorda la figura de l'Eucaristia -l'hòstia consagrada que es venera durant el Corpus.
fOTO: RAMIR FESTA DE LES CATIFES DE FLORS A ARBUCIES

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracies per recordarnos el dia de Corpus . El pare Alfonso feia amb tots nosaltres i els treballadors de la fabrica una alfombra de lo mes bonic ja que per el carrer de l´Unió pasaba´,Noste Senyor, aixi ens va ensenyar a estimar l´Eucaristía, Deu fet pa, perque nosaltres el tiguem dinte el cor i ens alimentem lánima tal com fem amb menjar ,el nostre cos

Anònim ha dit...

jo recordo k anavem a l IPSA amb la rosete i el josep i la secre del pare i ajudavem a fer les catifes, abans anomenades alfombres
era divert
besotes
titi

Anònim ha dit...

Avui s'ha mort la trufa

Anònim ha dit...

Però per qué no explicas el tiberi que us veu fuma.

Anònim ha dit...

Cigrons amb pinyons i porc senglar i un gelat i a cagar la via. ramir