dijous, de novembre 20, 2008

Els pràctics i el fred d’abans

Aquesta setmana ha fet bastant fred i per això aquesta imatge m’ha semblat adient per il·lustrar el record que tinc de fa molts anys de Terrassa que i feia molt més fred que ara. Un dels complements que fèiem servir per combatre el fred eren els pràctics, una mena de bufandes cordades que sempre estaven mullades per dins degut a la condensació que produïa la mateixa respiració i que acostumaven a tenir el “forro” rosegat, ja que als nens ens era impossible tenir un pràctic tapant-nos la boca i no mossegar-lo contínuament. No se si encara es fabriquen els pràctics o si porten un altra nom, però si algú en sap alguna cosa us proposo que l’expliqueu en els comentaris, Parle voste calle voste.
Per cert, la foto es d’en Ginesta i correspon a una postal impresa per E. Cadevall de l’any 1910 (fixeu-vos que encara no estava finalitzada la construcció de la torre de la Masia Freixa).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo es el pati de casa

Anònim ha dit...

Pràctic: Com bé diu el nom, de pràctic... rés de rés.

Anònim ha dit...

Celebro la incorpuracio del Ramonet els comentaris

Anònim ha dit...

Els pratics es cordaven amb botons de sastre i sempre hi havia restos de moquets pero eran practiquisims , are que no us els deixavau possar mai, sempre rondinan

Anònim ha dit...

Com ha canviat el pati de casa i "alrededores".....A l'actualitat els pràctics es diuen BUFF, tot i que son una mica més prims, potser perquè no fa tant fred.
J.A.F.