divendres, de novembre 28, 2008

'La gent corre molt i no disfruta el dia a dia'



El Ton Abad ens envia aquesta reflexio que e llexit al Diari: "Una amiga em va dir l'altre dia: "¿T'has fixat que ja som a Nadal?" "No --li vaig respondre--. No som a Nadal; encara és novembre". Llavors la meva amiga em va voler convèncer que havia arribat l'hivern, i li vaig replicar que no, que encara estàvem a la tardor. Aquests comentaris m'han fet pensar que no sabem viure el dia a dia, que no el disfrutem, no valorem el que en aquests moments podem fer amb els que ens envolten: tractar cadascú com és, comprenent els seus problemes, sent cordials i estant disponibles per ajudar. Per aquest camí només anem a l'estrès; perquè volem córrer tant, anem tan de pressa, que sempre estem angoixats. Avui en dia la gent corre, corre sense rumb, sense saber a vegades cap on va. No sabem probablement qui és el nostre veí, si necessita alguna cosa de nosaltres, i ens creuem pel carrer amb la gent i amb prou feines els mirem a la cara. Pugem a l'autobús o estem a la cua per pagar al supermercat i no som capaços de dir ni bon dia.

Hi ha moltes persones que necessiten que les escoltin --potser molt pròximes a nosaltres--, confiant que els prestem uns minuts per explicar-nos alguna cosa. Hem d'aprendre a disfrutar i a ajudar més, a la feina, amb la família i en les coses quotidianes. És una pena que el que no fem avui no ho puguem fer demà perquè demà serà diferent. ¿Però sabrem viure demà millor que avui? Comencem ara, avui, a viure el dia, amb calma, disfrutar-lo i a oferir-nos als altres. Tenim un món meravellós que podem i que hem d'estimar perquè és per a nosaltres, però crec que nosaltres encara no ens hem aturat a veure com és."

Parli voste calli voste.

dimecres, de novembre 26, 2008

mel del rusc

L`Avia anava sempre a comprar la mel a Cal Sellarès, una petita botiga ubicada al carrer de Sant Quirze, cantonada amb Puig Novell.

La mel la portaven de Mura i segons ens explicaven ells mateixos tenien ruscs d’abelles i la mel que venien era de collita pròpia.

Recordo que algunes senyores d’edat avançada hi anaven amb els pots de vidre buits per tal que els hi omplissin i així estalviar-se el cost de l’envàs de vidre.

Poc desprès tot això va desaparèixer i ens va tocar comprar la mel de “la Granja …” que ja no tenia el mateix gust.

dilluns, de novembre 24, 2008

CUMPLE DEL AVIA I DE LA TOTI

Em de dir desde el block que avui dia 24-11 es el cumple per una banda de l’avia Merçe Vancells i Benet al cel siga, i per altre de la recent cassada la Toti Freixa Matalonga que fa 38 tacos

diumenge, de novembre 23, 2008

Egara ATHC 2008

divendres, de novembre 21, 2008

devant de CASA "CAL GORINA"

Devant de la casa pairal, estaba Cal GORINA, que per nadal feia aquesta propaganda es de destacar els "Vades cremallera". Ja saps per els reis un vade

dijous, de novembre 20, 2008

Els pràctics i el fred d’abans

Aquesta setmana ha fet bastant fred i per això aquesta imatge m’ha semblat adient per il·lustrar el record que tinc de fa molts anys de Terrassa que i feia molt més fred que ara. Un dels complements que fèiem servir per combatre el fred eren els pràctics, una mena de bufandes cordades que sempre estaven mullades per dins degut a la condensació que produïa la mateixa respiració i que acostumaven a tenir el “forro” rosegat, ja que als nens ens era impossible tenir un pràctic tapant-nos la boca i no mossegar-lo contínuament. No se si encara es fabriquen els pràctics o si porten un altra nom, però si algú en sap alguna cosa us proposo que l’expliqueu en els comentaris, Parle voste calle voste.
Per cert, la foto es d’en Ginesta i correspon a una postal impresa per E. Cadevall de l’any 1910 (fixeu-vos que encara no estava finalitzada la construcció de la torre de la Masia Freixa).

dimecres, de novembre 19, 2008

EL TRANSIT


Els nous radars de Terrassa, encara no hi són però ja hi ha marcada la situació:

1.- Avinguda del Vallés, a la altura del barrio de Monserrat.

2.- Avinguda del Vallés, a la altura de Can Parellada.

3.- Carretera de Matadepera BV-1221, a la altura de la comisaría de los Mossos.

4.- Carretera de Rubí BP-1503, cerca de la Deixallería de Can Casanova. (Punto Limpio). Se trata del km 22.5 -23.

5.- Rambla, al norte. Imagino que se refiere a la Rambla Egara, y seguramente cerca de la confluencia con la Avinguda de Tarradellas.

dilluns, de novembre 17, 2008

CUMPLEANYS DEL FONTXO


Amb una setmana de retras pero estem dintre de la novena. Dir que el Fontxo cumpleix els seus 46 anys. Moltes Feliçitats. !!!!!! Per molts anys!!!!!!!. I per cel. lebrar un bon puro aiugua de carabanya i a fer bondat.

dissabte, de novembre 15, 2008

GUGUVISION


divendres, de novembre 14, 2008

la gran XICOLATADA

T`enrecordes, quin any era, a on, i cuans Freixa ni an a la foto. parle voste calle voste.

dijous, de novembre 13, 2008

RELACIÖ DE LA PARANTELA FREIXA QUE HAN JUGAT A HOCKEY

LLISTA ELS "XUADORS" DE HOCKEY DELSFREIXA

1 Joaquim Freixa Ubach……….1912-15 Lawn Hockey Club Calasancio

2 Carlos Freixa Ubach………..1920-29 Congregació M. Terrassa, Polo

3 Ramón Freixa Ubach………..1920-29 -

4 Jordi Freixa Ubach………..1936 Co-Fundador Armonía (Egara) Penya Fotxas

5 Jordi Freixa Martin Fdez 1940…. Junior FC

6 Francisco Freixa Alegre 1940….. ,Federatiu.

7 Josep Gali Freixa 1940….

8 Francico Freixa Garcia-Nieto 1970…. Polo

9 ORIOL Freixa Vancells 1934- 1952 Betty,Institut,Armonía,EiD,Atlètic

10 Lluis Freixa Vancells 1934- 195

11 Ton 1934 1970 “

12 Alfonso Rimas

13 Jesús 195

14 Joan

15 Fontxo Freixa Matalonga

16 Ramón

17 Oriol

18 Josep Freixa Aurell

19 Quico

20 Pau

21 Xama Freixa Sureda

22 Pau

23 Alex

24 Max

25 Lluis Verdaguer Freixa

26 Uri Freixa Escudé

27 Santi Freixa Escudè

28 David Freixa Paloma

29 Joan

30 Pere

31 Ignasi

33 Ferran Freixa Miralda

Agustí Abad Prunes (¿?) (pare) CD.TERRASSA Hoquei !!!!!!!!

34 Antoni Abad

35 Jordi Abad

36 Joaquim Malgosa Freixa

37 Jaume Fontanals

38 Jordi

39 Anton Mª Terrassa!!!!!!

40 Jordi Freixa Gutierrez ¿? Egara

Ingrats per matrimoni amb parents Freixa;

Bonaventura Cristòfol. Cortes (porter olimpic actual) Joaquim Malgosa Morera, Pere Malgosa Codina,i els seus fills.Aqui podriem afegir-hi l’altre porter ol’impic,JufresaNois he acabat els torrons…!!!!!! Si algú en sap més que ho digui, segurament m’ he deixat algún. De totes maneres no está del tot malament. Que ens vinguin al darrera amb un flabiol sonant. Les femines també podrien fer una llista. A veure si alguna s’anima. Jo començaré la llista: Antonia Freixas, esposa d’en Joseph Cristófol Freixa, primera portera de l’equip del Terrassa,any 1929. Deu n’hi . M’en surt un altre: porter del Junior,anys 50,…Almeda, casat amb la Drina Samaranch Freixa.Mes va que no os pací re. TON F

I aixo que faltan les noies que estan dalt a la foto.... La mentxu, la Toti, la Titi Motse, la Pili i la Silvia...etc

dimecres, de novembre 12, 2008

MARIONA MEDIATICA

La MARIONA y la seua diatetica al Diari, per llegir feu click sobre la foto

dimarts, de novembre 11, 2008

LO LLOIS FOTUT

Lo Llois esta cardat. Us envio una imatge del tiet a La Mutua, a no ha sabem si sera nen o nena pero es ell és esta be de part seva us vol dir: ha passat tot sants ell mes dels difunts, per aixo lo Llois ha tingut aquest sotrac" paraules textuals.
Es ell mes jove de l'habitacio..........
Aquí va retratu "BlackBerry de movistar, allí donde estés está tu oficin@" JAF

dilluns, de novembre 10, 2008

diuen que...


Esglessia de Sant Esteve de Ripollet

divendres, de novembre 07, 2008

42 FREIXA XUADORS DE HOCKEY


El Ton diu que se entretingut buscan elsFREIXA
que hem jugat a HOCKEY des d'aquell any 1912.

De moment son 42. No está malament.
A lo millor el de la CATALANA ens donen un Premit.


bLOCK ELSFREIXA DIU: Volem publicar la llista: Nom / any / equip

dimecres, de novembre 05, 2008

EL TITO JUAN VA ENTRA DE GOS

Per sort o per desgràcia, encara hi han uns cuans Freixa que tenen títols del Barça. El dimarts van anar a veure la ChampionsLí. El Basílea ens va empatar. Però que bé s'ho van pasar. El David i el Fontxo amb el tito Juan que, va entrar de gós, van poder comprobar l'excel.lència d'anar al Nou Camp. Van colar tres entrepans, tres, de pernil de Jabug, que el Tito havia preparat amb tot carinyo, tan mateix tres ampolletes de vi de Rioja que van fer clinck clinck! a l'hora d'entrar al camp i el porter no s'en va donar compte. Segons ell li van costar més ebros de lo que valia l'entrada. A mitja part van anar a fer el riu, gemagant pel mal joc (veure retratu), per cert, ara els pixadors no fan aquella olor tan característica.
Avui el David ha pasat amb exit la proba médica "de la sonda al cul". Feia dies que tenia cagarrines i mals de panxa. Tenia d'anar en dejú i es va menjar l'entrepá, tenia tanta gana que no va poder més. Per sort no ha pasat res. L'han sedat i al despertarse ha dit: " I el Keita? i les ovelles?", les mateixes preguntes que va dir son pare, el Fufa, cuan es va despertar de l'anestèsia a l'ultima operació. "De tal palo tal astilla". Dilluns sabrem els resultats.

cumple de la LAURA


Avui fa 28 anys que la LAURA va neixa feia
un fred que palava

dimarts, de novembre 04, 2008

AHIR I AVUI DE TERRASSA. edifici la caixa

Primer edifici de la Caixa de Terassa al 1920.

dissabte, de novembre 01, 2008

MIS VACACIONES EN CASTELLON




Nois no e vist mai una cosa tan friki i fiambrera com aquesta, es la primera vegada que la veig i e cadat esgerrifat, en honor a la gent de Castello de la nostre Familia , del Fulgencio, de la Carmen i lo Lloret i de tots els que conaxem eixa terra. Luis Aguile i Castellòn Mare de Deu Senyor Parle voste i calle voste no te preu