divendres, d’octubre 30, 2009

PER TOTS SANTS


Ara som a Tots Sants, anirem al cimentiri, comprarem castanyes i panallets, mistela i anirem a misa de difuns. Tot es tradicio, que passan els anys i permeneixen.

Conten que alla els anys 70 una colla d’amics varem instal·lar un punt de venda de castanyes durant els dies de tots sants i cal dir que varem tenir un èxit increïble venent castanyes als cotxes que paraven pel semàfor, al preu de 25pts. la paperina.

Ell lloc era ideal ja que a més dels semàfors, teníem aigua de la font i llum del fanal que hi havia al costat i fins i tot una cabina de telèfons per si teníem que trucar a casa ja que en aquells anys els mòbils no existien.

Saps a on es aquet lloc.

dijous, d’octubre 29, 2009

DORMIT I DESPERT


l´Oriolet Francesco de Borja i Freixa aqui el teniu dormit i despert quina cossete mes maca.

dimecres, d’octubre 28, 2009

LAS PANERAS DE LA CARMETA


Negs ja ve Nadal matarem el gall i comprarem una panera. La Carmeta esta traballan al Ristol fen paneres, abans que se acabin si algú vol comprar alguna per regalar o per casa seua que es possi amb contacta amb la Carmen, diu que fa el 10% de desconta.
Dintre de uns dies us poserem las afotos de detall perque podeu escollir. !!! Bon Nadal!!!!

diumenge, d’octubre 25, 2009

el DISAPTE A CAN SALAS

Uns cuans Freixa tots plegats, dintre de aquesta FREIXADA ni una que plora, ¿Qui es aquesta nena tan maca que esta enferrufada?

sevillanas



A molts dels Freixa li agrada aixo de lo andaluz las sevillanas i "muxo ma", Aqui us deixem amb un vidriu bo pero que es de aquells tan autentics i que nia per llogari cadiras.

divendres, d’octubre 23, 2009

¿QUI SON AQUESTES TRES?

Em trobat aquesta foto, Qui son aquestes tres? A os estan? Parle Voste i Calle voste !!!!

dijous, d’octubre 22, 2009

AIXI VA QUEDAR LA BICI DEL TON

El Ton A F li van fotra una llet el dillus del pilar al encreuament de la ctra castellar i ctra matadepera. Un despistat es va saltar el ceda i em va embestir.

Va aterrizar uns metres més endevant. Per sort 4 rascades i un cop al cap (sort del casc). El quim i la Pili passeven just en aquell moment i es van parar per donar soport a la seua dona que va veure tot el festival.

Després amb ambulancia (ni no ni no) cap a urgències on també va concidir amb el Fufa que va muntar un pollo com els xarnegus (paraules textuals de la tieta carmina) i al final el van pujar a planta.

dimecres, d’octubre 21, 2009

ELSIMULTANEO


T´enrecordes del “Marcador simultáneo Dardo” que era una actualització constant dels resultats de la lliga que es penjava de les tanques del camp de futbol del Terrassa, i en lloc d’haver-hi els noms dels equips, hi havien marques publicitàries que havies d’esbrinar prèviament a quin equip corresponia cadascuna per a seguir els resultats. Era un tipus de publicitat bastant efectiu…

Evidentment, tot era manual, es a dir, anaven canviant els cartronets amb el numero de gols de cada equip, al llarg de cada partit, ja que en aquella època, tots els equips jugaven el diumenge a tarda, més o menys a la mateixa hora i qui volia anar a veure el Terrassa, no tenia altre manera de seguir la resta de resultats i, d’aquesta manera, podia estar al corrent dels partits dels equips de primera divisió. L´Oris el retallaba del Diari i elportaba tot rebragat dintre de la butxaca de la americana.

També es de enrecorda el home que venia regalesia d´aixo en parlarem un altre día

dilluns, d’octubre 19, 2009

EL SANTI AL BALCO DELS OLIMPICS


El Museo Olímpico y de Deporte de Barcelona ha inaugurado el 'Balcón de los olímpicos', una estructura permanente que tiene inscrito el nombre de todos los medallistas olímpicos catalanes a lo largo de la historia del olimpismo.

El delegado de deportes del Ayuntamiento de Barcelona y presidente de la Fundación Barcelona Olímpica, Pere Alcober, comentó que con actos como éste se pretende mantener en la ciudad el espíritu que representó los Juegos Olímpicos de 1992.

En la ceremonia de inauguración del 'Balcón de los olímpicos' participaron numerosos deportistas con experiencia olímpica, como el portero de balonmano David Barrufet (bronce en Sidney y Pekín), el jugador de hockey hierba Santi Freixa (plata en Pekín), la marchadora María Vasco (bronce en Sidney) o la nadadora Andrea Fuentes (doble medallista de plata en Pekín), compañera de Gemma Mengual en el combinado nacional de sincronizada.

Además, también asistieron deportistas como los waterpolistas Jordi 'Chiqui' Sans (plata en Barcelona y oro en Atlanta) o Gustavo Marcos (dos veces olímpico), el ex baloncestista Nacho Solozábal (plata en Los Ángeles), la regatista Natalia Via Dufresne (plata en Barcelona y Atenas) o el marchador García Bragado (con cinco JJOO a sus espaldas).

diumenge, d’octubre 18, 2009

EL SANTI E ESTAT OPERAT I ES RECUPERA


Collons Gugu, ja podrías donar la exclusiva al Block, ens enterem de tot lo teu per els diaris.

El delantero de la selección española de hockey y del Amsterdam Santi Freixa se recupera satisfactoriamente de la lesión que sufrió en su rodilla izquierda antes del Campeonato de Europa del pasado agosto, que le obligó a pasar por el quirófano el 22 de septiembre.

"Podemos estar contentos, ha sido menos agresivo de lo que hubiese podido ser. Pasaron dos semanas duras en las que todo era negativo, con el Europeo por medio, pero estoy en buenas manos y todas las decisiones médicas que han tomado han ido muy bien", dijo Santi Freixa a EFE.

El internacional español, que hace dos años se sometió a otra intervención quirúrgica para solucionar un problema en su menisco derecho y también se perdió el Campeonato de Europa de Manchester 2007, sufrió a principios de agosto pasado una lesión en su rodilla izquierda al chocar con el portero de India en un amistoso previo al Europeo jugado en Amsterdam ese mismo mes.

Tras permanecer con la pierna inmovilizada durante varias semanas, el jugador fue intervenido en Barcelona por el especialista en traumatología Ferrán Montserrat, quien dirige su proceso de recuperación.

"Estoy muy contento con el trato personal. Veinte horas después de la operación ya estaba movilizado y en tres semanas tengo una movilidad de 130 grados. Voy al fisio dos horas al día; cada mañana salgo a andar y estoy esperando permiso para poder hacer piscina", explicó el jugador, máximo goleador de España en los Juegos de Pekín'2008, donde ganó la medalla de plata.

Freixa prefirió no poner una fecha posible para su regreso a la competición, en la que su equipo, el Amsterdam, afrontará del 23 al 25 de octubre su debut en la Euroliga (EHL) y la selección española disputará el Trofeo de Campeones entre el 28 de noviembre y el 6 de diciembre en Melbourne, antes del Mundial de Nueva Delhi, del 28 de febrero al 13 de marzo de 2010.

"Esta lesión me pone otros límites y no los conozco. A ver si no hay contratiempos y la recuperación sigue bien. Lo primero es el equipo. El Europeo fue duro pero ya está. Ahora lo importante es el Mundial. Después del Europeo de Amsterdam lo pasaron mal en ese momento pero eso no va a dejar secuelas", concluyó.

dissabte, d’octubre 17, 2009

PANELLETS de Cal PIERA


Se acosta la diada de Tots Sants. Serveixi aquest petit homenatge de record a cal PIERA pastisseria avui desaparegudes i que segur que a molts de vosaltres us portaran un munt de sensacions.
La pastisseria Piera era de la Mare de la Maria es dir de l´avia del Alfonso. Per aixo a cal Freixa Matalonga, no faltabam mai per Tots Sants els panellets.

dijous, d’octubre 15, 2009

EL RAMONET A YERBALOCA


Aquest cap de setmana, e estat als peus de los Andes Xilenos fen una costallada. Aquest puesto esta millor que Les Planas i Valldoreix junts Tot de categoria. Bo mel de romer !!!!

dimarts, d’octubre 13, 2009

aixi de guapo es l´Oriolet

Ma que guapo es aquesta criatura, es per menjarlo tot rustit.
L´Oriolet en primer plano de kategoria

dilluns, d’octubre 12, 2009

la estadistica dels freixa

No si sabeu pero el blog te una estadistica interna de cuans entran, cuantes pagines es veuen i cuasn tornan. Per exemple el día de la anada al cel de Lo Llois van entar 65 que van veure 120 paginas da aquestos van torna al blog 22. Nian mes datos els que vulgin investigar a lo columna de la dereta poden entar i veure tots els numeros.
El Block dels freixa te molta tecnalugia

dijous, d’octubre 08, 2009

UN ALTRE FREIXA AL CEL

Lo Llois ens diu adeu aqui a la terra per anar de pet al Cel, axi s`estava preparan el Lluis desde fa temps per donar aquest pas tan importan a l´eternitat. El Lluís, a anat a fer companyia al seu estimat germà Oriol, al Esteve, als avis i a tota la colla delsFreixa que que ja gaudeixen del cel per sempre.
No sé sap el que li ha passat, però dormint s'ha mort, com t´estimava Llois el bon Deu ,que sense donarta compte as fet el salt, el teu amic Jesus a vingut de nit alla a casa teua a la Rambla te donat un peto i te agafat de la ma per dirte "Lluis aqui a la terra as fet les coses be, apa anem capa alla dalt per seguir fen bromes i riure per tota la eternitat."
Ara alla al cel dirá lo que tan li agradaba "A Valencia na agarraran tres no per lladres ni per res sino per que robaen"
I el Senyo, el bon Deu li contestara: Llois " Al cel na agarraran tres : al Ori, Lo Llois i al Esteve no per lladres ni per res sino per que tenen la corona de bona gent per tota l´eternitat"
Gracie Llois.

Descansi amb Pau

Van preguntar a Jean Guitton , ¿què és la mort? i va respondre:


”Hi ha dies que sento por... Però quan m’ho miro amb els ulls de la FE, sé que Déu em rebrà entre els seus braços”




dimecres, d’octubre 07, 2009

EL ULTIM BROT DE LA BRANCA

L´Angela el Ori i el ultim brot de la branca delsfreixa, L´OriolFrancesco

dilluns, d’octubre 05, 2009

Li diuen ORIOL IV

El Ori desde Paris ens escriu i diu:

L’Oriolet IV ja és aquí!!!. L’OriolFrancesco va néixer a la tarda vespre del dissabte 3 d’octubre de 2009, dia de Sant Francesc de Borja i a vigilies de Sant Francesc d’Asis, a la maternité de l’Edith Cavell de la commune d’Uccle de Brussel.les després de moltes hores d’espera.

Va pesar 3,895 kg i és 50cm d’alt. La mare Angela està espectacular i el peque OF és supersimpàtic i no para de menjar colostrum.

El pare Oriol està que no para entre Brussel.les i Paris i no arriba encara a dormir: ja és de nou a Paris i avui tornarà com cada nit a veure les seves dues joies precioses.

HA NASCUT LA BRANCA DEL ORI I L´ANGELA

Important !!!!
El block porta com es costum els papers mollats, ja que aquest dissapte va neixer el primer fill de L´Angela i el Ori, i ens acabem de asvanta ara. Be es veritat que portem el horaris cambiats, i estem una mica a fer la ma. Pero aixo no te perdó de Deu.
Be volem la afoto de la criatura, a quina hora va ser, a on (per que aquesta gentil parella mai sa sap a on estan si a Roma a paris, a bruselles al Caribe o a om). Ves a tu saber si la criatura es de nacionalitat Finesa.
Bueno esperem tot aixo i mes. perdoneu per el retras.

divendres, d’octubre 02, 2009

EL MANELIC

La Titi ens envia akest Manelic a vore si algu sap a on és akesta estatua
...He mort el llop!!!!! qui ho endivini...doncs PREMIO!!!! diu la Montse que ja es pensara el k

dijous, d’octubre 01, 2009

ELS FreixaBOOK

Aqui alguns exemples de alguns Freixa a FACEBOOK. Ens preguntem. Ni an mes? Que fan al FACEBOOK a que Jugan? Perque serveix aixo? Fa podor? Es una perdida de temps? Ma que es pot fer amb aixo? Dels que estan que ens expliquen per que serveix tot aixo.
Parle Voste calle Voste