diumenge, de gener 15, 2012

BAIXADA DEL PI VEN ARRIMA EL HOMBRO




Les Festes de Sant Sebastià, a Matadepera, son d’aquelles que s’escauen bé. En mig de l’hivern, un cop passades les festivitats nadalenques, en el pàram llarguíssim i desèrtic dels llargs mesos hivernals, gener i febrer. Va bé animar-se amb aquestes festes més tradicionals. 

Els actes amb motiu de Sant Sebastià, a Matadepera, començen ja el divendres de la setmana abans de la diada del sant, amb una espectacular cercavila, i l’encesa de fogueres a la Riera. El dissabte repicada de campanes, seguit d’ofici solemne. També comença aquell dia una fira d’artesans, que és també gastronòmica. Hi haurà un bé de Déu d’embotits, formatges, vins i llepolies. Sopar i ball tanquen el dia. 

El diumenge és el dia del pi. S’escull l’arbre, es talla i s’escorça, per plantar-lo al centre de la plaça del poble. El joven del pobla el baixa amb molt de esforc i gresca, un cop plantat hi haurà diverses demostracions tradicionals. Com cada any els Freixa estan presens fican el hombro com es por veure en el retratu.

La gresca continua tota la setmana fins el cap de setmana següent, en que encara hi haurà, el dissabte, una xocolatada i jocs pels infants, i el diumenge, ofici i cercavila. El darrer dia, es balla, a la plaça, el “Ball de l’arbre” i el “Ball del Tortell”. S’anomena així pel tortell que es reparteix en sortir de missa. Disfruteu i gaudiu d’unes festes que abarquen un parell de caps de setmana, l’anterior i posterior, a la diada de Sant Sebastià, i que Matadepera celebra com una de les seves principals diades.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El pollo l'any demà estava nafrat. Són de pell fina............
J.A.F.

Anònim ha dit...

vinga aaaaaaaaaaamunt!!!!!!!
felicitats per la feina ben feta!

Anònim ha dit...

huevaaaaa !!!!!