dimecres, de novembre 08, 2006

PERSONATJES: LO CORDERET

"Lo corderet" es com li deia a lo seu net, lo Josep de la Ipsa. El net de lo Josep era xiquito molt rosset i amb rulos i de tan en tan le contaba el cuento de lo Llop que se volia mintxarse els corderets. El conte entre altres coses diu



"...... -Qui és?, -va respondre lo corderet més gran.-Sic io, la vostra mare -li va contestar el llop fent veu d'ovella.Pero los corderets, que fien cas a su mare, no se'n fiaen. A més a més, ere massa pronte pa que tornare la mare, i li van dir:-Ensenya-mos la poteta per davall de la porta i t'obrirem!Lo llop los va ensenyar la pota i els corderets van encomençar a cridar:-És lo llop, és lo llop. La nostra mare té les potetes blanques i tú no!... No t'obrirem que mos mintxaràs!!!"

1 comentari:

Anònim ha dit...

IPSA, era la fábrica on treballava el tiet Oriol. Estava localitzada a la Plça Salvador Espriu de Terrassa, devant on hi ha el Restaurant Viena, al carrer de l'Unió. La xeméneia que hi ha era la de la fábrica.
Lo Josep, junt amb la Rosete, eran els porters. Tenien dues filles. La major casada amb el fill de Cal Evaristo, dels cuals va neixer lo Corderet. La petita, Pepita, viu avui en dia a la Avda. Angel Sallent 123, o 111 junt a sa mare la Rosete. Tots eran del Maestrat, de prop Morella.
Cuan l'IPSA va ser comprada per lo SR. Estranjer, la Roseta va dir que l'havia comprat lo Sr. Francés.