dissabte, de març 31, 2007

DIUMENGE DE RAMS

EL QUE NO ESTRENAR...
A Terrassa, EL DIUMENGE DE RAMS (que es celebra el dia que Jesus va entarar tiumfant a Jerusamen) era costum guarnir les palmes i palmons amb rosaris de sucre i figuretes fetes altres llaminadures que no recordo com se enomenaban. (crec que es deiian "garlandas")
Tots anavam a Misa a sant Pere o al sant Esperit i calia anar-hi ben mudat, i estrenar roba aquest dia ha estat una tradició ben vigent fins fa uns anys.
Els rams, palmes i palmons beneïts aquest dia es guardaven a casa com pengats del balco. Algunas families tenien costums de per exemple, les fulles de llorer beneïdes s'empraven a la cuina o es guardaven per cremar quan hi havia tempesta . Els palmons mes bonics i grands, es portaban a l´esglessia per decora el monument a dijous sant. Aixi amb aquesta costum comença la setman santa , dijous i divendres officis y durant tota la setmana santa profesons.... eL DIUMENGUE DE RAMS EL QUE NO ESTRENAR.....

4 comentaris:

Anònim ha dit...

el que no estrena res no val??????????? dons avui dres de dres, pq no ha parat de ploura i ha fet un dia de perrus, amb l'abric i la bufanda. Sorr q l'ATHC a guanyat al Barça i el Gugu ha fet no se, uns 2 golets

Anònim ha dit...

i els armats on son !!!!que sortins els armats perooom peroomm perrooomm......ti ti ti ti

Anònim ha dit...

Les garlandes eran de q-lló de mi-q. Ara be! ka vol dir moro, lo millor eran els rosaris de sucre. Tenias d'anar a la guait, donçs els xarnegos et limpiavan el palmò en un santiamén.

Anònim ha dit...

Aqui remavem!!!!! els palmons moixos moixos...... en fi que de estrena nasty!