dimecres, de desembre 31, 2008

dimarts, de desembre 30, 2008

A on aniras a CAP ANY?


Per cap d`any cada ovella al seu corral. Algu pot dir a on anira aquest cap any i si anira a dormir a les petites o a les grossses. Si va al jazz Cava ( Foto del Jazz Cava del tete Montoliu a cap d`any del 69) o al Egara. o be al Quinto del Social per pica la grossa ... o a un altre lloch. Parle voste calle voste.

diumenge, de desembre 28, 2008

AVUI EN EL MUNDO DEPORTIVOEl 'tulipán catalán' del hockey hierba






Santi Freixa, subcampeón olímpico, vive "muy liado" en su segundo año en la Liga holandesa

Lluís Carles Pérez - 28/12/2008

Desde que ganó la plata en los Juegos, Santi Freixa sólo había estado en casa cinco días porque enseguida tuvo que incorporarse a la disciplina del Amsterdam, su club desde hace dos temporadas en la prestigiosa Liga holandesa. Es fácil entender que ahora esté contento como unas castañuelas disfrutando de dos semanas de vacaciones con los suyos. "Tenía unas ganas terribles de desconectar y estar con mi familia y mis amigos", explica Santi, que vio ayer en directo en el Palau el Barça-Ciudad Real de balonmano.

El estilete de la selección española de hockey hierba es titular indiscutible en el Amsterdam, un equipo puntero en Holanda. "Allí la cultura del hockey es diferente, es un deporte importante. Sólo en mi club hay 25 equipos de chicos y otros 25 de chicas. Estoy muy liado cada día, pero está siendo una experiencia muy buena", explica Freixa. Licenciado en Comercio Internacional, también está estudiando un máster de administración de empresas.

"La exigencia en los entrenamientos es la misma que cuando jugaba en el Atlètic Terrassa, pero en los partidos es mucho más alta, en ritmo está dos o tres pasos por encima. Los cuatro primeros equipos de España podrían jugar la Liga holandesa y estar arriba, pero hay mucha diferencia con los otros. En Holanda, en cambio, también hay cinco equipos punteros, pero necesitan mucho más esfuerzo para marcar la diferencia. Te tienes que trabajar cada partido porque, si no, no ganas", compara Freixa, de 25 años.

La Liga holandesa cuenta con otros dos internacionales españoles, Rodrigo Garza (Bloemendaal) y Albert Sala (Bilthoven). "Albert vive en Utrecht y lo hace más difícil, pero con Rodrigo quedamos una o dos veces por semana porque vivimos relativamente cerca", comenta Santi, que hizo un curso para aprender holandés.

Sensible con la lengua

"Yo soy sensible con la lengua. A mí me gustaba cuando oía a Kluivert hablar en catalán y yo intento hacer lo mismo. Es un idioma muy difícil y hago lo que puedo. A veces tengo algún problemilla, aunque si tienes un mínimo interés no hay tantos. El 90% del tiempo hablamos en holandés, pero en el fondo en deporte al final usas las mismas palabras", expone.

Holanda es la tercera experiencia en el extranjero de Santi, que también estuvo unos meses en la India y Argentina. "Soy inquieto e intento sacar el máximo rendimiento a mis viajes para enriquecerme tanto deportiva como personalmente".

Freixa confirma que el nuevo presidente, Santi Deó, les ha pedido opinión para elegir al sustituto de Maurits Hendriks. "Los jugadores somos una prioridad de la Federación. Maurits tenía cosas únicas suyas, pero el próximo seleccionador debe ser tan competente como él y tener una metodología y planificación muy ambiciosas", dice él, mejor promesa mundial en 2004.

"Hendriks dio aire nuevo, una nueva forma de entender el hockey. Fue un cambio radical, pero tiene mucho mérito que lográsemos subir a todos los podios. Formamos la mejor pareja de baile porque los jugadores estaban dispuestos a hacer de todo y él supo aportarnos una estrategia y un plan ganadores", concluye Santi

Especial aniversari dels 70 del JESUS

Tot narinan varem celebrar l'aniversari del Jesús i varem trobar neu i mes neu, fins un rètol que deia seguiu per aqui que trobareu alguna cosa per concarir. No hem concarit SANT LLORENÇ, ni em concarit l'EVEREST, ni l'ANNAPURNA, ni el K2, ni la PICA D'ESTATS, però si el poble dels FREIXA , si voleu informació pregunteu als FREIXA MATALONGA de la Fontvella. Aqui veureu els petits detalls del nostre poble.

dissabte, de desembre 27, 2008

SANT ESTEVE AL CARRER SANTANTONI


Vidriu de la vesprada de Sant Esteva 08 a cal Freixa Matalonga del carrer Sant Antoni.
I falta el meu Ori i L`Angela
Fotos de categoria made in Fontxo Dichis

AVUI EL SANT del JOAN

moltes feliçitats tiet Joan que lo disfrutis

divendres, de desembre 26, 2008

nadal 2008 ELS PRIMERS RETRATUS

RETRATUS DEL NADAL 2008 DELS FREIXA A CAL RAMIR






Aqui tennim la cronica d`urgencia del Nadal dels Freixa a Cal Ramir, no ni va falta ningu, hasta a la cuina i van planta cadires i la Marta amprenyada per que el Ramir deixaba passar a la gent a la cuina.
Nadales, versos, torro i a mitja tarda va sortir la reliquia del Dubois.
Vem veure molts fotografs esperem que envien al block esl retratus que seran millors dels de aquesta cronica d`urgencia.


dimecres, de desembre 24, 2008

AVUI DIA 25 DE DECEMBRE FUM FUM FUM

Naixement de Jesús SEGONS SANT LLUCS'esdevingué aquells dies que va sortir un edicte de Cèsar August manant que es fes el cens de tot l'imperi.Aquest cens fou el primer que es va fer essent Quirini governador de Síria. I tothom anava a empadronar-se, cadascú a la seva localitat.
També Josep va pujar des del poble de Natzaret, de Galilea, a la Judea, al poble de David, que s'anomena Betlem, ja que pertanyia al casal i a la família de David,
a empadronar-se juntament amb Maria, la seva muller, que estava encinta. Mentre eren allà se li va complir el temps del part, i va infantar el seu fill primogènit. L'embolcallà i l'ajagué en una menjadora, perquè no hi havia lloc per a ells a l'hostal.

L'anunci als pastors
En aquell mateix indret hi havia uns pastors que s'estaven al ras i feien torns de nit per guardar el seu ramat.
Se'ls presentà un àngel del Senyor, i la glòria del Senyor els envoltà de llum i van quedar espaordits.
Però l'àngel els digué: "No tingueu por. Us porto una nova de gran goig, que ho serà per a tot el poble: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un Salvador, que és el Crist, el Senyor.
Això us servirà d'indicació: trobareu un infant en bolquers, ajagut en una menjadora."

Tot d'una s'uní a l'àngel un estol de la milícia celestial que lloava Déu dient:

"Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau a la humanitat que ell estima."
Així que els àngels els van deixar, anant-se'n cap al cel, els pastors deien entre ells: "Arribem-nos a Betlem a veure això que ha passat i que el Senyor ens ha fet conèixer."
Hi anaren ben de pressa i trobaren Maria, Josep i l'infanto ajagut a la menjadora.
Un cop vist, explicaven el que els havia estat dit referent a aquest nen;
i tots els qui ho sentien quedaven meravellats d'allò que els contaven els pastors.
Maria retenia tots aquests records i els meditava en el seu cor.
Després, els pastors, se'n tornaren glorificant i lloant Déu per tot el que havien vist i sentit, que era com els havia estat anunciat.

BON NADAL

Us destigem un Bon Nadal i un feliç 2009 desde el Pedraforca !!!

Sussi, Xavi, Júlia, Guim i Rita



les plaques de cava per el RAMIR

Guardau les plaques de cava per el Ramir, que ja te una col.lecion de serca 700. Es el millor regal que li pots donar per Nadal. Anar a casa del Ramir i portarle plaques de Cava


DELS MALUENDA FREIXA



LA FAMILIA MALUENDA FREIXA

OS DESEA UNA MUY FELIZ NAVIDAD

Clara, Inés, Ana y Nano

dimarts, de desembre 23, 2008

L`Ori i L`Angela desde ITALIA

Us desitjo ja, avui dia 23, un molt Bon Nadal
ja que aquest any no podré estar amb vosaltres
com ho he fet durant els meus darrers 40 anys...


Jo i l'Angela
us trobarem a faltar
al voltant de la taula de casa i fent gresca a casa els Freixa-Miralda

per agraïr-vos a tots el suport que ens heu donat
durant aquest
mogudet any 2008 en el que ens hem casat
i format la nova familia Freixa-Vigliotta.


Amb molta il.lussiò i esperança, desitjem que l'esperit de familia
que hem viscut amb els avis Freixa-Vancells i Matalonga-Piera
continui viu com sempre.


Un petonet a tots des de Paris a punt de marxar cap a Nàpols,

Ori i Angela

dilluns, de desembre 22, 2008

feliçitats dels Kiko vols Koka

Els de cal Kiko vols Coca ens envian aquesta feliçitacio si la vols veure puntxa sobre la foto.

no sabem ni el dia ni la hora

Nois som a dia 22 i no sabem el dia ni la hora, a on tenim que anar els pastors de cal Freixa per toca la zimbomba del Nadal, ma que te .... Parli voste y calle voste, i que digi qui anira i que portara.

divendres, de desembre 19, 2008

AQUI EL SAMI VA MATA A UN HOME

Cuan anavam al barça amb l`Ori i feiam marrampinyo per Papiol, passabant sota un pont semblan al de aquesta foto, i l´Ori sempre deia: "Aqui el Sami va matar a un home". La Historia es que en Samitier xuador del Barça va tindre un accident de trafic en aquest pont i va morir un home.

dimarts, de desembre 16, 2008

L`Auca de Terrassa

Es una Auca del any 29 que anirem possan de mica en mica en el Block Dels primers cuadretsdiu:

En aquest punt de l’auca el recorregut per la ciutat canvia dràsticament. Ara el visitant es dirigeix cap a l’Estació dels Catalans, tot i que a la imatge no en fa cap esment i només ens parla de que vol anar cap a “Les Fonts” direcció “Les Planes”, que és el nom d’una estació a mig camí de Barcelona.

Al dibuix, però, si que ens mostra la fesomia de l’estació avui ja desapareguda i al fons podem apreciar-hi la silueta del real col·legi de les Escoles Pies (can colapi), amb al seva característica torre. En el segon dibuix ja representa que som a Les Fonts, tot i que aquest Hotel Blau no el reconec. Com tampoc reconec l’edifici que es veu en segon terme.

dilluns, de desembre 15, 2008

l` URI vuelve a los ruedos


l` Uri torna al Hockey, despres de penjar el stick, el Roma a tocat al Uri per que torni , es una tornada de cinc partits amb al Roma dintre del campionat Italia de sala. Aixi cinc caps de setmana anira a Roma per xuar els partits i el dilluns tornarà a casa per seguir la seu feina. Noi el que tuvo retuvo, i els del Roma s`an arecordan de lo bo de Uri. Aquest cap de setmana a xuat el primer partit si be an perdut amb el Bolonia per 5 a 4 L`Uri va fer dos gols. Enorabona per aquesta tornada, como los bueno torreros L`Uri vuelve a los ruedos

divendres, de desembre 12, 2008

REUNIO SECRETA DEL PALOMINO I ELS ADAB-FREIXA


Impressionant document gràfic. Vaig a Paris amb la meva sra, faig respartu de canalla i al Ton li toca una (la gran) no sé per quina regla de tres que el diumenge ni toca un altre (el Pepe) se'n van a Barcelona a passar el día i ....... ZIU, ZIU, Bonah ni a totong, si señor, es troben al PALOMINO, el Ton li demana autògraf i fan retratu testimonial.Làltre versiò:
Aquest pont de la purissima, mentre alguns (i no vull dir quins…) aprofitaven per anar a veure mon, d’altres vem tenir la sort de poder fer de canguro. Per cansar la canaia i que dormin ven plans vam anar a “can fanga” i sorpresa ens vem trovar al Bernardo!!!!!! Li vem comprar un cd (5 lerus) i ens el va dedicar.

dijous, de desembre 11, 2008

L`oli es l`oli


Resum de la estada a Guimera per anar per OLI per Nadal

dimecres, de desembre 10, 2008

EL TON I LES NETES

El Ton esta ben cufat amb les seus netes que xuan al Atletic. Una xuadoras de categoria

dimarts, de desembre 09, 2008

FELIÇITATS ALS XAVI Y XIPOTIL A LAS COLUMNAS

Nois perdo pero e estat de viatge al Perù. Noi que es de tronat aixo del Perù. mestres anava al pais vei. A sigut el sant dels XAVIS i tambe i agut un xipotil secret, alguns privilegiats de cal Freixa mes una contraria hem anat a menjar una paiella d'arros al Restaurant Las Columnas de Terrassa envio retratu conmemoratiu, el Fontxo va arriva tard pero com es veu a la foto va fer bondat.

dimecres, de desembre 03, 2008

per arribar al POBLE dels FREIXA

TROBADA DELS FREIXA-SUREDA A LONDON



El cap de setmana del 15-16 de Novembre la Familia Freixa-Sureda van estar a Londres. Tots Barruts inclosos. Com ja vaix dir a la ultima cronica, la samarreta amb els colors que m'han tocat defendre es difficil de portar pero...que hi farem......
El Xama estarà a casa el 20 de Desembre i espera impacient la moguda de la casa el Ramiro i la Marta el dia de Nada. El Xama desde London envie una forta abraçada a tothom.

dilluns, de desembre 01, 2008

Brillante resultado de Puigdellivol – Grau en el Rallye Matadepera

V Rallye Terrassa - Matadepera acogió el pasado fin de semana la penultima prueba del Campeonato de Catalunya de rallyes de asfalto, donde X. Puigdellivol y C. Grau consiguieron acabar en una brillante sexta posición de la clasificación general, terceros de la Clase 4, y primeros entre los pilotos Terrassenses.
A las 10.30 hrs de la mañana del pasado Sábado y bajo una intensa lluvia salía el primer coche hacía la disputa de los dos tramos escogidos por la organización (Serrat de Déu, i el Suru). Xavi Puigdellivol partía a lo que sería su debut en muchos aspectos: primera experiencia en un rallye de asfalto, nuevo copiloto Cesar Grau, y nuevo coche el SEAT León Cupra R de grupo "N". "Vamos a comenzar el rallye con cuidado ya que tenemos que adaptarnos a todo, a la nueva superficie, al copiloto, al coche, etc.. y según vayamos haciendo tramos, intentaremos mejorar" . El equipo Puigdellivol – Grau, no podían comenzar mejor, y después de la primera pasada a los dos tramos cronometrados se situaban en la séptima posición de la general y terceros de clase, lo que era una satisfacción general dentro del equipo, ya que era un extraordinario comienzo, la lluvia había complicado mucho los tramos, y la adaptación estaba siendo muy buena. Después de la segunda pasada por los tramos el equipo seguía progresando y mejorando los cronos en las especiales llegando al final de la segunda sección en la sexta posición scracht, lo que hacía salir al equipo con la moral a tope a disputar la tercera y última sección, lo que llevaba a Puigdellivol – Grau a marcar un extraordinario 3 scracht en la tercera pasada por el tramo "Serrat de Déu", y así asegurarse la sexta posición absoluta y el tercero de clase, por lo que la disputa del último tramo era un mero trámite, llegando al parque cerrado de Matadepera como sexto en la clasificación Scracht, cuartos de grupo "N" y terceros de clase 4, siendo superado sólo por el Mitsubishi del ganador del rallye Eduard García y del Subaru de Porcel – Viñas. "
Estamos muy contentos con todo: el equipo, el coche, el copiloto, los patrocinadores, gracias a ellos todo ha funcionado a la perfección, estamos muy satisfechos con nuestro debut sobre asfalto, queríamos probarlo, y que mejor que hacerlo en el rallye de casa!, la organización ha estado a un gran nivel, con unos tramos muy bonitos, y a la vez difíciles, además el resultado ha sido bueno, por lo que podemos decir que la experiencia ha sido más que positiva. La creación de un Campeonato de Catalunya mixto para el próximo año, es una puerta abierta a uno de nuestros planes de futuro"