divendres, de febrer 01, 2008

Desde avui al Dimecres de cendra el block tancat

Desde Avui al dimecres de cendra el Block estarà tancat per vacances.
No mes recorda que el dimecres de cendra és el primer dia de la quaresma. (La Quaresma és el període de quaranta dies d'abans de Pasqua que el calendari litúrgic cristià assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa. Comença el Dimecres de cendra i acaba el Diumenge de Rams.)
L'objectiu de la Quaresma és establir un període de reflexió i penitència en el que els cristians tinguin temps de preparar-se per la celebració pasqual. A la quaresma els grans fan dejuni i abstinència .
"Quaresma" deriva del llatí quadragesima, o el "quarantè" dia abans de Pasqua.
En aquest dia és tradició de repartir
cendra, el sacerdot pronuncia les paraules: "Memento, homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris", és a dir: "Recorda, home, que ets pols, i en pols has de tornar".
La cendra en qüestió ha d'estar, segons la tradició, feta dels rams beneïts de l'any anterior i ha de ser imposada en el cap dels fidels en forma de creu (modernament a les mans per no embrutir-los).
Simbolitza un ritus oriental de
dolor i penitència. Antigament solament s'imposava la cendra als pecadors públics que se sotmetien al ritus i eren trets del temple després de la imposició. La reconciliació es feia el matí del Dijous Sant. Amb el temps molts s'unien per humilitat als pecadors públics en aquest ritus d'on va passar a tots els fidels També és conegut com a dia de la cendra o simplement com a avui és cendra.
En moltes cases en què hi havia canalla era costum representar la Quaresma com una vella amb set peus, retallada en paper, a la qual li anaven tallant un peu per cada diumenge de Quaresma fins arribar a la Pasqua.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Perque ens entenguem, és com el Ramadán. Ara be, que vol dir moro, en lloc de 28 dies, sont 40. Jo ja porto 2 messos de dejuni i, d'abstinència... des-de que van entrar els Nacionals.

Anònim ha dit...

RAmonet, que vol dir això de tancar?????
Delega home delega......

Anònim ha dit...

celebro moltísim que el blog recordi coses principals de la nostre religió i espero que tots estiguem molt contens d´aquesta información .Hi ha moltes raons perqué en els Freixa s´epliquin bromes i també més coses, les que fan referencia al esperit que "al fin y al cabo son las cosas más importantes de la vida"