divendres, d’octubre 31, 2008

AHIR I AVUI DE TERRASSA


L'antiga fàbrica Torredemer, al carrer Cervantes,
espai que actualment ocupa la Biblioteca Central.

dijous, d’octubre 30, 2008

Sempre ens quedarà Paris….

Nois aixo de ser de cal Freixa es la llet, tenim pisset a Amterdam, a London, a Bolivia i ara em possat seu a Paris. L`Ori ens explica que lo de cassat va be, els caps de setmana o l’Angela ve a Parìs o jo vaig cap a Brusseles. I tambe a a Madrid que a anat a una missiò amb els del Ministerio de Moratinos. L`Ori amb l’Angela viuen a un piset del 7ème amb vistes a la torre eiffel a la rue Cler Van els dos al teiatru de Paris a veure una obra de la Callas, i menjar nata de la bona allà on és va crear al 1700 el primer plat de nata de chantilly (impressionant!), a dinar de llocs d’estrella michelin ia restaurants superxulos (Bofinger, Fermette Marbeuf, Fables de Fontaine, Thoumieux . L`Ori sen recorda com deiem amb els Freixa que vare anar a la Final de Paris , Sempre ens quedarà Paris….

dilluns, d’octubre 27, 2008

CAL APOL.LARO / LLAUNER



Estava a la mateixa plaça de la CREU GRAND Quan es pronuncia Apol.laro es te de deletrejar be al mateix temps que amb els llavis es BUFA . . .

pero a l´altre canto de cal Biosca. Feia una cara…!!!!!

diumenge, d’octubre 26, 2008

EL NOU COTXE


Aket es el nou cotxe del Xavi Puigdellivol (granuja), un Seat Leon, de 270 cv. Control de tracció de sortida i de frenada, tot controlat jejejeje.
LI van entregar el pasat dijous dia 16 de Oct, i el dia 18 del mateix mes, va anar a corre una carrera a La Vall d'Age, on va ploure a bots i a barrals. Va ser un dels Rallye del Campionat de Catalunya
Tot va anar força be, però al ultim tram, va agarrar un pedrusco, i se li va arrancar la roda del davant, aket cop sensa volcar, pk el noi en va aprenen poc a poc, per lo tan cotxe al taller, i fins la pròxima k serà, el dia 29 de Novembre i amb asfalt k es mes pla , això serà a Terrassa, el k vulgui pot venir a fert pinya i a donar ànims, podreu anar els trams k seran a Vacarisses , Viladecavalls, Ullastrell ( el suru) i el park d'assistencia a Matadepera.
Tindreu mes informació uns dies avans del acontaxement, sereu informats.

divendres, d’octubre 24, 2008

M de ”Minsu”

Carinyosamnet l'avi cridava al Jesús.

dijous, d’octubre 23, 2008

UN ESPECTACULAR GOL DEL GUGU


AQUEST ES UN DELS MILLORS GOLS DEL SANTI.
PARA QUE LO DISFRUTE

MES BOLETS DE LA MONTSE


Aqui tennim mes Bolets de la Titi un verinnos un molt extrany i en va troba de tots hasta rovellons de conca. Mare de Deu quina troballa que va fer. I tots a la cacola.

dimarts, d’octubre 21, 2008

ELS BOLETS DE LA TITI

La Montse aquest cap de setmana se'n va anar amb la colla caminaire cap a Saragossa, Guadalajar i Conca, a pillar bolets Allí encara no havia plogut prou i de bons bolets pocs, pocs, pocs però us envia unas afotos dels bolets i una recepte per cuinar que varem veure i uns altres que ens vàrem menjar i estaven molt bons.

Ingredients per a 4 persones:
1/4 de kg de casarecce ( o fideus de cabell d'angel)
100 o 150 grs de gamba cuita pelada i escorreguda

1 sèpia tallada petita ( jo no l'he posat perquè no en tenía)
1/4 kg de sofregit de força ceba i tomàquet. (200 grs de ceba, 50 grs de tomàquet)
1/2 gotet de vi blanc sec ( jo he posat vi ranci)

una pols de farigola ( jo he posat un cullerada de coriandre "cilantro"en pols)

200 grs aproximadament de ceps o altres bolets que aixis trobat si no nes trobat post anar a Mercadona i agafat barreja de bolets congelats.

1/2 l de brou de peix oli, sal 4 o 5 alls all i oli per acompanyar


Preparació:
En una cassola fregir un parell d'alls i quan estiguin daurats retirar. Amb aquest oli fregirem la sèpia uns minuts, afegir els bolets tallats, afegir les gambes. En una cassola a part fregir la ceba (picada o ratllada) lentament quan estigui una mica roseta afegir el tomàquet, el vi i la pols d'herbes i sal. Barrejar el contingut de les dues cassoles i deixar que faci xup-xup tot plegat. Afegir el brou de peix i rectificar de sal si cal. En una cassola o paellera fregirem uns alls, els retirarem quan estiguin rossos i fregirem la pasta fins que estigui torrada. A poc a poc incorporarem el brou i sofregit que tenim ben calent i deixarem fins que s'hagi begut el suc. Deixar reposar una mica, si ho feu amb fideus han de quedar drets.



Publicar entrada


PER MOLTS ANYS BLOK

Avui el Blok cumpleig 2 anys. per molts anys !!!!!

divendres, d’octubre 17, 2008

dijous, d’octubre 16, 2008

mes FRIKADES


Me tomé un plato de almódigas/almóndrigas.
Tengo un álgun de fotos. Las fotos las tengo metidas en álgunes.
Me molestan las almorroides y no puedo sentarme. (almorranas/hemorroides)
En la cueva hay que entrar con antrochas encendidas.
Como la tenía inflamada, me extrayeron la pendis. (extrajeron, el apéndice)
Le dieron un corte en la misma vena arteria.
Llovía mucho y empecé a titiritar de frío.
Primero llega a un crJustificar a ambos ladosuce, luego llega a una redonda y gira otra vez. (rotonda)
Ando muy mal de riego, porque tengo arterioscleritis.
Ahora no hay baches, porque el camino está enfaltado. (asfaltado)
Me dijo el médico que tenía asma entreseca. (asma intrínseca o extrínseca)
La aspirina fluorecesnte es más rápida y eficaz. (efervescente)
Le dio un ataque célebre y se quedó allí mismo. (cerebral)
Vino la guardia civil y levantó apestado del accidente. (atestado)
La discoteca estaba apestada de gente. (atestada)
Me asavallaba, me daba con un palo, abusaba de mí. (avasallaba)
Mi hijo está en la Checoslovina con los cascos azules esos. (Bosnia Herzegovina)
Sale mal olor del bote sinfónico/sintónico. (sifónico)
Esta película es malísima, es un brodio. (bodrio)
Tiene toda la fachada del chalé cubierta de bungavillas. (buganvillas)
Fue una operación a vida o muerte para instalarle el pai-pai. (by-pass)
Ahora ya te piden el cin en todas partes. (C.I.F., Código de Identificación Fiscal)
Una limosna, por favor, que vivo bajo un puente pasando calidades. (calamidades)
Estoy tomando cláusulas para la tos. (cápsulas)
El parto se complicó y tuvieron que hacerle la necesaria. (cesárea)
Me gusta mucho el cine, soy muy cinéfalo. (cinéfilo; Rappel)
Metes ron, hielo y limón en la licotera y la agitas. (coctelera)
El plato especial de la casa es codornices descabelladas. (escabechadas)
Me quedé embarazada, y eso que hacíamos el córpore in sepulto. (coitus interruptus)

dimecres, d’octubre 15, 2008

CERTAMENT PAJARIL A BOLIVIA

Que us sembla si portu aquest exemplar al certament pajaril. Es un Tucan, de veritat, es impresionan com aquest animal, pot estar tan aprop de tu....una passada.
Bueno a veure si algu vol venir per aquest parais.

dimarts, d’octubre 14, 2008

SANTI / HOCKEY / PLUJA

una imatge val mes que mil paraules

dilluns, d’octubre 13, 2008

AHIR VA SER EL SANT de LA PILI y el "J" 35

Ahir la Mare de Deu del Pilar Felicitats a "la Piui"
i tambe el "J" que fa 35 Takos nen et vas fen gran.
I AVEURE SI ENS envies una foto teua i de tota la familia miran a camara.
Apa Adeu i que et tapin !!!!!!!

divendres, d’octubre 10, 2008

AHIR I AVUI : carrer Sant Domenec

El carrer Sant Domenec al 1935 i en l'actualitat.

dijous, d’octubre 09, 2008

BAZOCA SIEMPRE EN TU BOCA

El Xiclet millor per enganxar a sota la taula del cole o en el banc de l`esglesia.
Algu de vostes va mestaga aquet producta. ¿ Quinnes altres marcas intigas de Xiclet ni havia?

dimecres, d’octubre 08, 2008

CASSOLA D`ARROS AMB XAI

Ingredients per cuatre persones:

  • 75 grs de xampinyons
  • 200 grs d'arros
  • 350 grs de xai ja fet al forn a trossets
  • 25 grs de mantega
  • 25 grs d'ametlles filetejades
  • 25 grs de panses
  • 1 ceba
  • 1 pot de sofregit preparat
  • 1 pastilla de caldo de carn
  • oli
  • canyella
Preparació:
  1. Posar a una paella una mica d'oli i la mantega. Daurar les ametlles i reservar-les-
  2. A la mateixa grasa saltejar la ceba i els xampinyons laminats. Als 10 minuts , afegir la carn, fregir , afegir el sofregit i les panses.
  3. A una cassola de fang, saltejar l'arros amb una mica d'oli, afegir la pastilla de caldo de carn dissolta en tres gots d'aigua calenta i deixar coure a foc lent durant 10 minuts.
  4. Passar el contingut de la paella a la cassola, mesclar i tirar-hi per sobre les ametlles , una mica de canyella i coure 10 minuts més. Llavors ja es podrà servir.

DESDE XI-CAGO

nEGS I nEGNAS, Ay estat a XI-CAGO!
Com que les coses están peludes, he anat al centre de dessició del món, per veure com està el pati. Chicago es molt bonic, net i endreçat. He anat a defensar els nostres interessos, la Masia, els terrenys, el magatzem, les terres a l'Havana.......En fi que els americans passen de tot, van al seu
rotllo, segueixen menjant Mc Donalds i bevent tot el dia i els que no menjen fan fooooooting. La botiga Apple està tot el dia "abarrota" per aquests no
hi ha crisis i l'avió també anava a reventar.

dimarts, d’octubre 07, 2008

NOTICIES

L'Analí: Tenia de pasar l'ITV. A les 8,30, puntual com al SAIS (6) de TMESA, avans TUTSA, entro la sala d'extraccions de la Mutua. Plè a rebossar, de gom a gom. De repent escolto: "Arfonzo", era el Juan, aquell que havia treballat al Traget i que la seva dona, masembla, feia de minyona a casa la Tieta Roser, donçs m'ha donat records per ella. (Aprofito per felicitarla, donçs és el seu Sant).

Va i me dice: Estoi aki, porque me operaron de Tataratas (ah collons!!) i le he tornat a fer repetir, : sí... de Tataratas. M'ensenya l'historial: tengo zucar i cada dia tomo media de Citró (sintrom). Penso, vaia festival. Avui pasaré una espera divertida, però no he tingut temps per més. "Alfons Freixa Matalonga pasi per la porta número 7". Esperarem que Lanalí surti be.
Novetats: El Willow i l'Anna tene que ser pares. Algú ens podria explicar quin número serà de la nostra branca Freixa-Vancells.
El Jota i la Canetti és casen a finals de Gener.

dilluns, d’octubre 06, 2008

un cap de setmana a Can Salas


LES BONES IMATGES VALEN MES
QUE MIL PARAULES

divendres, d’octubre 03, 2008

40 anys de la MIRIAM

Avui 3 d'octubre la Miriam Fresuré (britones caga turrones) en fa 40 anys.Negna aixo ja es masa per la carabasa. Per molts anys i que siguin "culampla" mes!!!!!

dijous, d’octubre 02, 2008

.... MIAU !!!!!!

Lo tio JOAN diu que...MIAU !!!!
Algupot explicar per que 
els Freixa diuen de tan en tan
..... MIAU !!!!


dimecres, d’octubre 01, 2008

"B" de BUNDO

AQUÍ TENIU EL FAMOS “EL MUNDO”, QUE HI HABIA A CAL FREIXA PER ELS TRANSLADOS. MES DE UN AL “MUNDO”. LI DEIA “EL BUNDO”. ERA COM UNA ESPECIE DE MALETA-BAGUL MOLT GROS I A ON I CAVIA DE TOT, LLIBRES, ROBA, LA VAJELLA…. I S`UTILLIZABA PER FER EL TRANSLADO AMB EL CAMBION DE LA IPSA PER ANAR A PRINCIPIS DE JULIOL ALS XALETS.

PUBLICITAT