dimarts, d’octubre 21, 2008

ELS BOLETS DE LA TITI

La Montse aquest cap de setmana se'n va anar amb la colla caminaire cap a Saragossa, Guadalajar i Conca, a pillar bolets Allí encara no havia plogut prou i de bons bolets pocs, pocs, pocs però us envia unas afotos dels bolets i una recepte per cuinar que varem veure i uns altres que ens vàrem menjar i estaven molt bons.

Ingredients per a 4 persones:
1/4 de kg de casarecce ( o fideus de cabell d'angel)
100 o 150 grs de gamba cuita pelada i escorreguda

1 sèpia tallada petita ( jo no l'he posat perquè no en tenía)
1/4 kg de sofregit de força ceba i tomàquet. (200 grs de ceba, 50 grs de tomàquet)
1/2 gotet de vi blanc sec ( jo he posat vi ranci)

una pols de farigola ( jo he posat un cullerada de coriandre "cilantro"en pols)

200 grs aproximadament de ceps o altres bolets que aixis trobat si no nes trobat post anar a Mercadona i agafat barreja de bolets congelats.

1/2 l de brou de peix oli, sal 4 o 5 alls all i oli per acompanyar


Preparació:
En una cassola fregir un parell d'alls i quan estiguin daurats retirar. Amb aquest oli fregirem la sèpia uns minuts, afegir els bolets tallats, afegir les gambes. En una cassola a part fregir la ceba (picada o ratllada) lentament quan estigui una mica roseta afegir el tomàquet, el vi i la pols d'herbes i sal. Barrejar el contingut de les dues cassoles i deixar que faci xup-xup tot plegat. Afegir el brou de peix i rectificar de sal si cal. En una cassola o paellera fregirem uns alls, els retirarem quan estiguin rossos i fregirem la pasta fins que estigui torrada. A poc a poc incorporarem el brou i sofregit que tenim ben calent i deixarem fins que s'hagi begut el suc. Deixar reposar una mica, si ho feu amb fideus han de quedar drets.



Publicar entrada


1 comentari:

Anònim ha dit...

si si akets eren els bons
las setas de cardo, k a l'aragó els hi agrada molt
pero falta el rovellò de conca i les verinoses
ramonet posa-les porfi
ah per cert la recepte bonissima
besotes
titi