divendres, de juny 01, 2007

Que voldir aquestes Freixades?:

Foto:Plaça vella de Terrassa l`any 1928

"Cup i morques"

"Ganyps (Un music de postres)

perque es diu aixi i no mes a Terrassa?"

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Si us fixeu be en el retratu, podreu veura, que tot seguit de la Torre del Palu (part detra alta) hi han dos naus industrials. Es la I.P.S.A (Industrias del Peinaje S.A., calle Unión ,nº 14 Tarrasa).
Alla va ser òn D. Ramiro Gutierres ( de Tarazona de Aragón)va ampliar el seu negoci.
D'òn us penseu que el tiet RAMIRU, es diu RAMIRU. Donç´s de D. RAMIRO, el seu padrí.

Anònim ha dit...

Em sembla que el seu telèfon era el 1403. El de cals Avis era el 1382. El de cal Ori el 1632.

Anònim ha dit...

El Cup i morques és la primera vegada que ho he vist.
Els ganyips o postre de músics, si no van acompanyats d'una bona Mistela, no serveixe per res.

Anònim ha dit...

CUlL... EL TON EXPLICARA D'ON VE

Anònim ha dit...

efectivamente el tel del obiols era el 297 16 32 sin el noventa y tres delante..... pero luego fue...el 7831861 no se perque canvien els numeros de telefono....
per cert aixo de IPSA em port molt bons records.... la rosete i el josep els porters, el tiet franciscu de cal vanceis i la secre del pare k l altre dia em va saludar i de veritat esta igual jajajjaaj

Anònim ha dit...

"Ganyips"Paraula que está en el Diccionari.Menjada lleugera consistent especialment en fruita seca.També es poden menjar amb galetes.

Cup=Diposit a ón es trepitja el reïm.Morques=Solatge que queda després de ser trapitjatel raïm. Quan es diu:"Tu cup i morques vol dir que ho vol tot.
ton

RAMIR ha dit...

En Ton es de kullons perdo per l'expresio

Anònim ha dit...

Ostras! no em puc creure que un freixa no sàpigue què vol dir "cup i morques", a casa ho deiem molt!! "tu nen, què? cup i morques". És clar que a can fresuré em sembla que podriem encetar un altre diccionari amb la tira de paraules com "abusu", "asprintos", "ta vaü", "surubdalia" o "subdi subacu" per posar algun exemple. Quan comencem a recordar totes aquestes coses en família, són dels millors moments de la nostra vida. Oi?

Anònim ha dit...

Les freixades son el millor que hi ha al mon mundial!!!!! A la meva feña no mentenen de res!! l'altre dia li vaig dir a una "nena ke laganta", de kategoria, vaja, i la del costat em corregir la grammatica, collors quina ijnurancia!!!!!! Mirux, com vas de trànsit intestinal?, kas menjat llenties últimament!? recordet de voltar el cap... i oju amb les llapetes!

Anònim ha dit...

Amiable post and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.