diumenge, de setembre 16, 2007

Els secrets del TON per fer un bon arros

LA PAELLA DEL TON:
Ingredients per a 4 persones:
350 grs d'arròs de gra curt
200 grs de costella de porc a trossets
200 grs de conill o pollastre també a trossets
200 grs de calamars nets i tallats
1 grapat de cloïsses sense sorra
Gambes i Escamarlans tots els que entrin dintre la paella
100 grs de pèsols,carxofes o mongetes verdes
Sofragit: 1/2 ceba1/2 pebrot vermell1/2 pebrot verd2 tomàquets
1 l llarg de fumet de peix 2 grans d'alloli i sal Picada: 2 grans d'alluns brins de safràunes branques de julivert
Preparació:
Per començar, salteu a la paella, amb un bon raig d'oli i a foc fort, la costella i el pollastre o conill amb sal fins que quedin ben rossos.Aparteu els trossos i fregiu volta i volta les gambes i els escamarlans amb sal, que també reservareu. Abaixeu el foc i sofregiu la ceba i els pebrots trinxats durant força estona. Un cop enrossits, afegiu-hi el all i el tomàquet trinxat sense llavors.Quan el sofregit estigui ben cuit, hi aboqueu els trossos de calamars i torneu a pujar el foc. Quan s'hagi evaporat l'aigua dels calamars, aboqueu-hi l'arròs i remeneu-lo amb la cullera de fusta perquè s'amari d'oli. Així quedarà més gustós i solt.Afegiu-hi els pèsols, la carn que havíeu fregit, les cloïsses, els musclos nets i el fumet bullent -podeu obrir els musclos dins el brou en mig minut i treure'n una valva o deixar-los sencers perquè s'obrin sols a la paella.Seguidament remeneu-ho i repartiu per sobre els crustacis de manera que després siguin fàcils de servir. Tasteu-ho de sal i rectifiqueu.Feu la picada, deixateu-la amb una mica d'aigua o brou i aboqueu-la a la paella. Abaixeu el foc i deixeu-ho coure un total de 18 minuts procurant que bulli per tot arreu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb una mica de varietats és com la que fai jo. Bona recepte!!!!

Ignasi ha dit...

sisi

pero L'Avi no només sap fer paelles de fet amb l'arros es capaç de fer qualsevol cosa!!!

i sempre està per lleparsen els dits

Anònim ha dit...

quina "sulivera" de bon matí!