dimarts, de setembre 11, 2007

LA GRAN DIADA AMB X I P OT I L.

Hem de donar les gràcies al cosí JAUME i a la seva esposa ANNA JULIÁ per deixar-nos fer la gran festa a casa seva, a CAN TORRELLA.
De bon matí, els de 30,40 i alguns més grans, amb les seves criatures han pujat a LA MOLA, Ves per òn,el GAMELL ha preguntat si el tiet Agustí era germà del Ton (el seu fill), pot ser que hi haguin mals d'altures(o que s'asemblin de debó).
Cap a les 12 ha arribat la primera fornada (Tito Juan, Ramiru, Fontxo i Jaume) per començar a habilitar el LLOC. El POU. Taules, cadires, toldes, llenya,... Poc a poc a començat arribar la gent. Els nens s'ho han pasat d'alló més bé menjant pinyons i banyantse a la piscina.
Patint una mica, hem encès allà un gran foc. Habilment no ha sortit fum i la brassa era espectacular. Unes gran graelles s'han vist de sobte plenes de tot tipus de viandes ( corder, xurrasco, pollastre, enfilats, xistorres, botifarrres, etc...) també patates, auberginies, paelles amb mongetes i cansalada, etc...

Cuasibé una cinquantena de FREIXAS gaudint de la DIADA. Elástics, barretines, banderes, estelades, ens feien recordar el pasat, el present i el futur de la nostre terra estimada: CATALUNYA. Els cants patriòtics no han deixat de sonar mai: Segadors, el cant de la senyera, l'empordà, el saltirò de la cardina han han fet vibrar de tot cor.
Cap allà a dos quarts i quan estavem tips i retips de menjar, beure, xerrar i FER FAMÍLIA hem anan marxant cap a casa.
Tots hem tingut un pensament pels que no hi podian ser de cap manera, els que no han pogut venir per imperatius legals, aquells que son nostres i sempre ho seràn, i tambè pels que han lluitat, lluiten i luitarán perque CATALUNYA sigui cada dia més gran. (Serafí Pitarra- Pere Codonyán TV3 Catalunya Nord)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

SI SENYOR!!! VA SER UN GRAN XIPOTIL I TOTS VEM ARRIBAR A CASA AMB XANT DE CAVA I PURO I PUDORT DE FUM ROÍ. ALGÚN DE CAN URELL VA ARRIBAR MOLL A CASA.
FELICITACIONS A LA TITI PELS FRESQUITOS GIN TONICS A L'HORA DE BERENAR I UN GRAN APLAUSU A L'ORGANITZACIÓ.
HAURIEM DE CREAR UN GRUP DE GUITARRISTES PER FER CANTADES EN AQUESTES JORNADES. JO M'OFEREIXO VOLUNTARI.

Anònim ha dit...

Estupenda la idea, estupenda l'organització, exel.lent la crònica i sobre tot la gran jornada familiart!!! que hem de fer que no es perdi.....però collons reivindico presència fotogràfica de la familia Abad Diaz som 6 membres i només surto de rebot en un retratu!!!!! Aquí hi ha favoritismes!!!!! que en tornin els diners, que ens tornin els diners, que ens tornin els diners!!!! ja, ja , ja ,ja !!!!
Jordi Abad i Freixa

Anònim ha dit...

ha estat tot memodable!!
estupendu i felicitats a tots!

Anònim ha dit...

M'addereixo als comentaris....
tot super bé
avui estic trinxada
son les 16.45 i encara estic a la fenya
snif
bé...per quant la próxima....
aseguro uns freskitos amb bengalas i tot
besotes a todos
TITI

Anònim ha dit...

Si els Abad Diaz fosiu mes guapus segur k sortiriau a les fotos.

Menxu ha dit...

Ei............naltros els Puigdes tambe ens o vem pasar molt be i akesta diada tan especial, la tenim k tenir al calendari perpetuu, te k ser com anar a kal Ramir i la Marta per NAdal. Per cert els retratus del Fontxo son de categoria, es nota k va fer un curset de retratista.

Anònim ha dit...

No us podeu imaginar la enveja, (sana) que em fa no haver pogut ser-hi jo entretant estava currant i tenia un "freguli" per saber com anava que no vegis! en fi si es perpetua prometo que la propera vegada (si no hia imperatiu laboral que ho impedeixe) m'agafo festa i vinc!

Anònim ha dit...

No us podeu imaginar la enveja, (sana) que em fa no haver pogut ser-hi jo entretant estava currant i tenia un "freguli" per saber com anava que no vegis! en fi si es perpetua prometo que la propera vegada (si no hia imperatiu laboral que ho impedeixe) m'agafo festa i vinc!