dimarts, de setembre 30, 2008

avui i ahir : MAGATZEM VENTAYOL


El MAGATZEM VENTAYOL 1928 avui es un parking gris i tris sense cap gracia.
Quin carrer es?


dilluns, de setembre 29, 2008

HOMENATGE AL SANTI

divendres, de setembre 26, 2008

A MORT EL CEREBRINO


Senyors i Senyores: El Ramir demana el suport incondicional
al remei mes anumanat dels Freixa El Crebrino MANDRI.
El Cerebrino l'han deixat de fer,
1934 el Cerebrino va sortir el mercat .Despres de 74 anys.

dijous, de setembre 25, 2008

Diccionario Castellano / Portera / Castellano



Por favor, endereza tú la ensalada. (adereza)
Tengo una turticulis que no puedo mover el cuello. (tortícolis o cualquier dolor de cuello)
En la cocina, una mesa de fornica blanca. (formica)
Es un pograma al que la gente va a contar sus poblemas. (programa, problemas)
Tráeme el fli de limpiar los hornos. (aerosol, spray)
Me gusta ver el furgo por la tele. (fútbol)
Dile a tu hermano Grabiel que venga. (Gabriel)
¡Te he dicho cienes y cienes de veces que te comas el goyú! (cientos, yogur)
Le compré unos zapatos de piel de cacodrilo. (cocodrilo)
Colgó un almenaque del año noventa y cinco en la cocina.
¿No sabes que día es hoy? ¡Pues mira el candelario! (calendario)
¡Marchando una ración de cocretas/ concretas! (croquetas)
Yo lo que mejor cocino es la tortilla y los canalones. (canelones)
Fuimos al cine, a ver una penícula/pinícula de ciencia ficción. (película)

Ni an moltes mes de aquestes charnegaes que poquet a poquet anirem possan.

dimecres, de setembre 24, 2008

AVUI ES LA MARE DE DEU DE LA MERÇE


A les Merçes, a la Marçene, Meréditas. Merches, Mercedes i Tal a totes moltes feliçitats.
I Visca la patrona de Barcelona.

dimarts, de setembre 23, 2008

FOS I REVENTAT, Pedals de Foc

Informo a tot lo freixam que aquest cap de setmana passat vaig deixar la familia en cuadro i vaig anar a fer la pedals de foc. Una ruta impressionant amb bicicleta per la Vall d’aràn. 220 kmts amb 6000 metres de desnivell.

Vai quedar fos i reventat!!!
Qui s’animi a fer-ho, jo tinc molta informació. TON AF

RENOI QUIN ESMORÇA.R



Esmorçar memorable a cal sanjuan
si no sebeu qui es aneu a cal Quim
i si no aneu a cagar ala via
Lusien,El Tito,El joaneT,eL pITU,I Demes fauna.
Minjar correcte les bledes al final q encara hi son,
be aixo si q es petrimoni de L'humanitat,
aneu a gagar la via

dilluns, de setembre 22, 2008

LA MARTA CULAMPLA-DOS


Avui la Martona fa 42 Anys!
Per molts anys !!!!!!!!!

dissabte, de setembre 20, 2008

ANIVERSARI DE LA MORT DELS AVIS


Avui fa anys del traspas al cel dels avis
Alfons Freixa i Ubach 1897 -20-09-1984
Merce Vancells i Benet 1904- 20-09-1988
Tots dos varen morir el mateix dia amb diferent any
Recordeu-los rqp

divendres, de setembre 19, 2008

EL "xama" fitxat per el primer equip del Hampstead and Westminster


Hola a tothom, magradaria anunciar a la meva familia que finalment estare al primer equip del meu club!! Aixi que jugare a la "divisio d'unort" d'aqui al pais de la reina del gin tonic!!!!El club es diu Hampstead and Westminster, el mes centric de la capital britanica. Aixo si, la samarreta no es massa semblant a la del nostre estimat club... mes aviat sassembla a la de cal ratllat pero no malpenseu....Estic molt content i intentare deixar el llisto dels Freixa on ha estat sempre...ben amunt!! Us adjuntu la pagina web del meu equip, a la pagina oficial de la EHL (England Hockey League)On tambe es poden anar veient els resultats, classificacio i maxims golejadors!!!! Espero rebre alguna visita, aqui tambe hi ha 3r temps!!!!
Una Abrassada!!!!! XAMA

http://www.englandhockey.co.uk/fl/ehl/current_teams_reg_players.asp?t=14&section=340

AHIR I AVUI DE LA CREU GRAN


dijous, de setembre 18, 2008

RECORDS DE TERRASSA A LA RED

Ens envien una web que es diu RECORS DE TERRASSA que es força interesant i podeu trobar desde un vidrio del armats a fotos o els banderins del nostre poble. El link es el recordsdeterrassa.wordpress.com

dimecres, de setembre 17, 2008

Definició visual de Xipotil.

sense paraules

dimarts, de setembre 16, 2008

AIXO ES LO QUE PASA PER AQUI



PER LLEGUIR FER DOBLE CLICK SOBRE LES PAGINES
Ahir a la revista que acompanya el diari surtia aquest reportaje que amb van fer. Per altra banda aqui a Bolivia les coses estan fotudes. Son gent de sang calenta i s`estoban. Si voleu saber lo que pasa podeu veure aquest blog meu que explico lo que pasa http://boliviaconfidencial.blogspot.com/
(fer doble clicksobre el link).
El resum serìa. Hay cinco regiones que quieren ser autonomas quieren "el estatut d`autonomia" y el gobierno central del EVO dice que no, ademas el Gobierno central le ha quitado el IDH que es el impuesto sobre los hidrocarburos que iban a estos departamentos para sus gobiernos locales. En estas el Gobierno ha hecho una constituciòn que no comtempla las autonomias y esta sòlo hecha para los indigenas y los demàs no les tiene en cuenta, El Gobierno de EVO se esta cobrando las injusticias que recibieron en su dia los indios con revanchismo contra todo aquel que siendo Boliviano no es indigena es decir mas de la mitad de la poblaciòn.
En estas hemos tenido un referendum donde todo el censo estaba corrompido con muertos en listas y gentes con dos carnets...etc etc. El Gobierno del Morales es un desastre y la pobreza sigue en aumento, hay corrupciòn en su Gobierno y aqui no hay quien aguante, por tanto la gente de la media luna que son las regiones del oriente se han levantado bloqueando caminos pegando a los otros y en estas en uan regiòn que se llama Pando se han dado un poco de màs y han tenido 30 muertos y el Evo ha declarado estado de sitio y en estas aterrizaron los militares con el gatillo flojo y han matado a unos màs.
En la ciudad que estoy yo hay bastane merder, ahora esta calmado,pero la semana pasada han entrado las turbas y se han apropiado de 10 instituciones del estado, como impuestos, la seguridad social, la oficina del delegado de gobierno. el catastro ...etc no dejaron nada en su sitio "i li futeren foc".... logicamente esto a los de Madrid no les ha gustado y ahora nos invadiran despues de una media tregua que hay los militares y volvera a coemnzar el merder.
En fin paciencia, jo estic be i per ara si nos vols caldo no viguis al era i jo cuan veig que ja merder me ambaig per altre cami.

dilluns, de setembre 15, 2008

SPONSOR PER EL SANTI

Ens envien aquesta Foto Noticia: El Santi ja te sponsor amb marca propia

divendres, de setembre 12, 2008

LA DIADA D`ELS FREIXA

Retratu conmemoratiu de la diada, de tots els Freixam, alguns contraris i dues de cal Gispert, que van participar a l’ascens al pic de la Mola. Significar que el tiet Jesús a la tornada ens va fer anar per un camí que vem fer una volta de c……… Destacar també que sort en vem tenir del cul de la lola, que la Titi va a pas de turtuga i que posem en dubte que sigui tan excursionista com diu, que l’iitinerari semblava les rambles i que el Xavi Padrissa camina moooooooooooooolt a poc a poc (es broma eh!!!) Assitents totals. 39!!! Escalador mes jove: Marta Gómez Abad (filla de la Merçe Abad i Juan-lu) Escalador mes gran: Tiet Jesús No van venir, ni gossos ni gats i no va fer falta el “xuvasqueru". No es va consumir res al bart (hi ha una crisi galopant) llevat d’un café del del cul de la lola.

Excursió a la Mola. Gent que s'ha perdut. Xipotil a Can Torrella gràcies al Jaume Freixa Fontanals i l'Anna Juliá. Bon dinar. Tot,hom a menjat per la gana que tenia. Tertúlia, cançons de Cal Freixam. Pastorets. Bon ambient. Llástima que no sorti tots els que han estat, no dono per més... disculpes. BONA DIADA, BON TEMPS I TOTS A CAGAR A LA VIA....(No tenim tots els e.mails, per favor qui els tingui que ho pasi i si un guaitara el blolck cada dia estaria asavantat dels esvediments, gràcies.)


dimecres, de setembre 10, 2008

EL XAMA A LONDON



El Xama esta a London i diu que tot be i que si algu vol saber que fot, que vaixi al seu block http://dequevolsparlar.blogspot.com/ la primera cronica diu:
Hola a tothom el qui vulgui saber de mi per terres britániques. Per comensar hos he de dir que no tinc ni c trencada ni accents oberts, així que els més tiquis-miquis hos haureu d'aguantar amb el tema ortografic.
Bé doncs, el dimecres ja vaig aterrar a Londres, a les 23.35 de la nit baixava de l'avió a l'aeroport de Gatwick. Tot molt maco: noves sensacions, moltes preguntes a fer-se i sobretot molta ilusió pero...paaam...el primer clatellot ja hem va caure nomes aterrar. 17 Lliures per fer un trajecte de 35 minuts. Perque us en feu una idea és com si pagués 22 € per anar de Terrassa a Sarria amb els catalans...Tot i així ja sabia el que hem trobaria.
Amb el tema hockey ja he fet un entrenament i 3 partits. Al primer partit vaig fer el meu primer gol i debutar amb gol no esta pas malament...Tot i així els entrenos son bastant durs, a més de que els de l'equip ja en porten molts més que jo, son físicament molt forts. A un entreno qualsevol es deixen la pell i els collons al camp, son uns motivats...La meteorologia ja sabeu com va, la major part del temps el cel esta tapat. Al primer partit durant l'escalfament va caure un xafec de collons i al cap de cinc minuts va sortir el sol, i al cap de 10 minuts més una altra vegada el mateix.Suposo que ja m'acostumaré.
La cosa més curiosa és el meu allotjament, hem fa molta gracia perque a més d'un li agradaria esta vivint en la meva situació. Visc a un pub! no hi ha res més autentic que venir de lluny i trobarte plenament vivint com un angles més. El pub és el del propi club de hockey en que jugu i tinc el camp al costat així que...no tinc problemes en arribar tard a entrenar o no en tindré per marxar a dormir durant els 3rs temps dels partits.
Bé ho deixaré aquí perque no estic massa inspirat, suposo que és suficient per els que volgueu saber que estic bé...
Regards from UK!
(us adjuntu la fotografia del pub on estic vivint, el noi que esta sentat al banc és el Pim, el noi holandes que també juga i viu amb mi)

dimarts, de setembre 09, 2008

IMPORTANT: Xipotil de la diada

PUGRAMMA PREVIST XIPOTI DE LA DIADA DIA 11 SEPT
9:30 Tots a la benzinera Q8 (Ctra. Matadepera) amb cotxes. (grans, petits, mitjans I gossos, gats no!!)
9:45 Segona convocatoria a Can Poble per fer la II pujada a la mola.
12:00 Arribada a dalt de Sant Llorenç, entrepà lleuger a fora l’era, foto de família amb senyera.
12:45 Avall que fa baixada.
14:00 “XIPOTIL” a casa del Jaume Freixa (al mateix lloc de l’any passat) Cal que cada família s’ho porti TOT dinar, plats de plàstic, cuberts de plàstic, vasos de plàstic, tovallons de paper, postres, begudes, café amb termo, etc….. El Jaume Freixa ens deixa l’espai per poder fer el xipotil, les taules, les cadires i les brases!!!! On cada ú es podrá fer el seu “tall”
Us esperem a tots!!
la COMMISSIO ORGATNIZADORA.

Ja la teniu aqui !!!


Hola FREIXAM,
Ja la teniu aqui!!! La nostre medalla de plata. La medalla dels FREIXA. Espero que d'alguna manera o d'altre us la sentiu vostre. Us volia donar les gràcies pel suport que he rebut durant tots els Jocs Olímpics a Beeging (Pekín).

Ha sigut una experiencia brutal, enriquidora, oriental, inolvidable... amb tots els sentits.

Gràcies a la exigència del nostre equip vam arribar a la final,
però també gràcies a aquesta exigència estavem tristos al rebre la medalla de
plata. De micu en micu, et vas donant l'importància de lo que has fet!!! Gràcies a les persones i a la família que tens al teu voltant.

Ja tinc ganes de que arribi el 25 de Desembre. Al capvespre vull brindar un any més amb tots vosaltres... amb FAMÍLIA FREIXA!!!.... amb DUBOIS és clar!. Mentres... ja sabeu òn sòc, si algú vol venir a casa a Amsterdam, que m'avisi.

Quin últim mes!!!!... (Alègries) Felicitar als Tiets Oriol i Àngela, a la Toti i L'Àngel Luis, pels seus casaments. (Tristesses) El Tiet Esteve Buldú ens ha deixat, donar tots els meus ánims, petons y suport a la tieta Conxita, a l'Inma, al Teco, la Marta i el Xavi.

GRÀCIES A TOTS. Santi

dilluns, de setembre 08, 2008

BOA DE LA TOTI

L`Any de les Boas.
Aqui tennim tot de la Boa de la Toti i L`Angel Lluis.
Viva los nuvios !!!!!

MARES DE DEU TROVADAS








Avui es el dia de les Mares de Deu trovadas,
per exemple la de les Nurias
per tan Nuria moltes feliçitats el dia del teu Sant !!!!!!

divendres, de setembre 05, 2008

XIPOTIL DE LA DIADA

Ens arriva una proposta a la nostre redacciò que diu que el dia 11 de Septebre DIADA NACIONAL te que ferse un grand xipotil  pujar a la mola, i pixar fora del tes, i mulla la medalla de plata, a vore si hi ha algún lloc per la concentracio de la FREIXADA i pode fer el xipotil nacional. parle voste calle voste.

dijous, de setembre 04, 2008

CUMPLE DEL JORDI


MOLTES FELIÇITATS. PER MOLTS ANYS!!!!!!.
EL CUMPLE ES TEU O EL DE LA VACA. O BE DE TOTS DOS.....

dimecres, de setembre 03, 2008

CARTA AL BLOCK

Hola a tots,
Després de uns quants mesos torno al Blog, al llarg de tots aquests mesos a casa hem tingut la oportunitat de experimentar día a día que significa això de Els Freixa, de vegades quan li explico a la gent no ho acaben d’entendre ben bé, Els Freixa, com diem sovint, fem Freixanes, i les Freixanes son fer xipòtils, anar a Cal Ramiro i la Marta per Nadal, ballar el Xocolatero, l’Atlètic……. però també es ajudar-nos en els moments dificils, es venir a casa a veure al pare i a la mare, es passar una estona fent companyia, es acompanyar a la mare al metge quan no podíem, en resumides comptes es ser-hi a les dures i a les madures, i us assegur-ho que darrerament poques de madures i moltes de dures, però gràcies a tots vosaltres que heu estat en tot moment al nostre costat les dures han esta una miqueta menys dures, se que tots ho heu fet de tot cor per lo qual la meva intenció només es donar-vos les GRACIES a tots per el vostre suport. Seguirem necessitant-lo perque encara en tenim per endevant per passar però estic segur de que serà una miqueta menys difícl comptant que ens acompanyareu en aquest nou camí.
Petons a les dones i abraçades als homes
.
Esteve Buldu Freixa

dimarts, de setembre 02, 2008

EL MAX I LA FALLA

Al Max li donaran el gran privilegi de portar la falla a les festes populars de la Vall d`Aneu, cosa reservada per molt pocs. Con es natural a la nit verbena i ball de festa major i "xocolatero". Per saber mes de les Festes.
http://www.aneu.org/falles.htm

dilluns, de setembre 01, 2008

MATADEPERA EN FESTES


GEGANTS I MAINADA TOTS GAUDEIXEN
DE LAS BANDAS, MUSICA I PETONS
ES FESTA MAJOR